• ΑΓΟΡΕΣ

    Κολάνοβιτς (JPMorgan): Τι απειλεί την πορεία των μετοχών το β’ εξάμηνο του 2023

    Μάρκο Κολάνοβιτς, αναλυτής της JP Morgan

    Μάρκο Κολάνοβιτς, αναλυτής της JP Morgan


    Ένας ακόμη αναλυτής μπαίνει στο γκρουπ των απαισιόδοξων της Wall Street. Ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής Μάρκο Κολάνοβιτς, της JP Morgan, για χρόνια αγαπημένος των επενδυτών λόγω των εύστοχων προβλέψεών του, συμφωνεί με τους συναδέλφους του για ένα ταραχώδες δεύτερο μισό του 2023.

    Οι επιπτώσεις των αυξανόμενων επιτοκίων από τη Fed, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την νομισματική σύσφιξη, η επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών και η επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης απειλούν το εντυπωσιακό ράλι των μετοχών που κατεγράφη το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    «Με δύο νέες αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους από τη Fed, αναμένουμε ένα δύσκολο β’ εξάμηνο», ανέφερε ο Κολάνοβιτς σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.

    Η ανησυχία του εστιάζει κυρίως στον εφησυχασμό των επενδυτών, ο οποίος δείχνει στέρεος, παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι ανησυχίες για μία επερχόμενη ύφεση.

    «Ο κίνδυνος επανεμφάνισης ενός νέου άγνωστου κινδύνου είναι πολύ υψηλός», ανέφερε.

    Διχασμός στους αναλυτές

    Η πλευρά των απαισιόδοξων αναλυτών πληθαίνει τις τελευταίες ημέρες, καθώς το ράλι στην τεχνολογία μένει από καύσιμα και παρουσιάζει περιορισμένα περιθώρια κέρδους, την ώρα που η αξία κάποιων μετοχών θεωρείται υπερτιμημένη.

    Ο Κολάνοβιτς προστίθεται σε αυτή την κατηγορία με τον σταθερά απαισιόδοξο Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley, τον Mislav Matejka  της JP Morgan και τον Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America.

    Ο David Kostin της Goldman Sachs Group Inc. και η Savita Subramanian της Bank of America Corp. συγκαταλέγονται στην άλλη πλευρά, στους αναλυτές που έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις τιμές-στόχους τους για το κλείσιμο του S&P 500 στο τέλος του έτους.

    Μέχρι στιγμής, οι αναλυτές που ξεκίνησαν με απαισιόδοξη πρόβλεψη το 2023, έχουν διαψευστεί, καθώς ο Nasdaq έχει κάνει μία εντυπωσιακή πορεία με άλμα 30%, μετά τη βουτιά του 2022 και ο S&P, ακόμα και μετά το φρένο των τελευταίων ημερών, παραμένει με κέρδη άνω του 13,7% σε σχέση με πέρσι.

    Ο Κολάνοβιτς έχει κάνει μία αξιοσημείωτη στροφή, στην πλευρά των αρκούδων, καθώς έχτισε τη φήμη του ως ένας περιβόητος ταύρος με εύστοχες προβλέψεις.

    Το 2022 ήρθε η σειρά του να διαψευστεί, με τον S&P 500 να καταρρέει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Αν και παρέμεινε γι’ αρκετό καιρό στο στρατόπεδο των ταύρων, μέσα στο 2023 ακολούθησε μια πιο μετριοπαθή στάση, υπογραμμίζοντας ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Axia Research: Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει με άνεση τις εκλογές

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια

    Χρηματιστήριο: Μάχη χαρακωμάτων σε Μυτιληναίο, Aegean, TENEΡΓ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ