• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ, Μυτιληναίο και Jumbo, κοιτάζει τις 840 μονάδες – Μουδιασμένη κίνηση με τις τράπεζες και πάλι αδύναμες

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Και πάλι μουδιασμένο ξεκίνημα για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. που με οριακές απώλειες υποχωρεί στις 834 μονάδες, τη στιγμή που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εκκίνηση προμηνύει νέες αναταράξεις. Εξαιρετική η ΔΕΗ με κέρδη 3,64% στα 5,5 ευρώ.

    Ήδη, οι πιέσεις στον Dax εντείνονται, καθώς χάνει και τις 13.000 μονάδες!

    Αυτό μία μέρα μετά τις ήπιες απώλειες στη Wall και τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αντέξει πιο σφιχτή νομισματική πολιτική. Ισχύει το ίδιο και για την Ευρώπη, μέλος στης οποίας είναι και η χώρα μας;

    Η σημερινή σύνοδος κορυφής, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέρχεται σε κοινή γραμμή με τον Ιταλό ομόλογό του, έχουν την ίδια ατζέντα, δηλαδή της επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

    Τα καλά νέα πάντως είναι ότι η παρέμβαση Μπάιντεν να ρίξει τους φόρους στα καύσιμα, συντελεί στην αποκλιμάκωση της τιμής του μαύρου χρυσού, νωρίτερα την Πέμπτη, κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα το ελληνικό10ετές παραμένει στα επίπεδα του 3,85% με μικρές πωλήσεις και του αντίστοιχου ιταλικού περί το 3,5% (απόδοση).

    Στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) οι χαμηλές συναλλαγές καταδεικνύουν το ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν αποτελούν προορισμό τα ελληνικά assets. Οι ξένοι παραμένουν στις θέσεις και το χρήμα ανακυκλώνεται από τους ίδιους παίκτες, Έλληνες επαγγελματίες και ισχυρούς ιδιώτες, γι’ αυτό και οι συναλλαγές ενίοτε είναι αυξημένες σε επιλεγμένες μετοχές.

    Τέρνα Ενεργειακή, λόγω deal ενόψει, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα βρεθεί με μεγάλες υπεραξίες από τη διαδικασία της πώλησης της ΤΕΝΕΡΓ, Ιντραλότ, λόγω αύξησης κεφαλαίου κατά 129 εκατ. Ευρώ, Ελλάκτωρ, καθώς αναμένεται η έγκριση της δημόσιας πρότασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ιντρακάτ λόγω συνομιλιών με την BC Partners, όπως λέγεται, είναι μερικές από τις περιπτώσεις μετοχών που απασχολούν τους συναλλασσόμενους.

    Στην ίδια κατηγορία και η Lamda Development, που αναμένεται έσοδα 200 εκατ. ευρώ και ετοιμάζεται για την έκδοση ομολογιακού με group τραπεζών.

    Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 βυθίζεται στα 0,87 ευρώ, η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26 υποχωρεί στα 3,13, μικρή αντίδραση στα 90 λεπτά για την Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 και πράξεις περί το 1 ευρώ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 η αδυναμία του κλάδου είναι προφανής και σήμερα…

    Πιέσεις και στον ΟΠΑΠ, μικρές κινήσεις στον ΟΤΕ, στα 16,38 ευρώ, κάποια μικρή αντίδραση στα 14,94 ευρώ για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 και κίνηση προς τα 14,40 ευρώ για το Jumbo.

    Στο κόκκινο με απώλειες πάνω από 1% για ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 στα 9,47 ευρώ υποχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά αντίδραση στα 5,43 ευρώ για τη ΔΕΗ.

    Στο +2,5% η Ιντρακόμ, αλλά πιέσεις πάνω από 1% για τη Λάμδα ΛΑΜΔΑ 0,30% 6,75.

    Διαβάστε επίσης:

    Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Μαζί με τη Hard Rock πραγματοποιούμε μια ιδιωτική επένδυση άνω του €1 δισ.

    Société Générale: Γιατί το 2022 είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομολόγων

    Αφήνουν τις μετοχές και επιστρέφουν στα ομόλογα οι επενδυτές;



    ΣΧΟΛΙΑ