ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Τέλος στο ανοδικό σερί έφερε η κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες – Στήριξη από Coca-Cola HBC και Motor Oil
Με εξαίρεση τα πακέτα της ΤΕΝΕΡΓ ο χθεσινός τζίρος ήταν χαμηλός, όπως και η διακύμανση της αγοράς.
Για σήμερα, προσδοκούμε μια περισσότερο ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, καθώς είναι και τέλος μήνα χωρίς όμως να αναμένουμε σημαντική βελτίωση στον όγκο συναλλαγών, σημειώνει η Depolas Investments στο πρωινό της σχόλιο.
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA Γ’ τριμήνου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα 107 εκ. ευρώ έναντι 103,1 εκ. ευρώ πέρυσι.
Επίσης, η ΤΕΝΕΡΓ στο εννεάμηνο κατέγραψε λειτουργικά EBITDA 154 εκ. ευρώ έναντι 118 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό. Στα 18,64 ευρώ η μετοχή αυτή την ώρα και κίνηση σε νέα πολυετή υψηλά.
Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου και στην πρώτη μέτρηση του πληθωρισμού Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη.
Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί και στις εκτιμήσεις πληθωρισμού της ΕΚΤ για τους επόμενους 12 μήνες αλλά και για την επόμενη 3ετία.
Στη Wall υποάρχει ημιαργία λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών και του Black Friday, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει και τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, όπως εκτιμούν οι χρηματιστές.
Η Τέρνα Ενεργειακή επίσης ανακοίνωσε αποτελέσματα με τα προσαρμοσμένα κέρδη να ανέρχονται στα 52,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 45,3%. Μόλις χθες η Masdar απέκτησε το 70% της ΤΕΝΕΡΓ στο πλαίσιο της εξαγοράς που είχε ανακοινωθεί με τιμή 20 ευρώ ανά μετοχή.
Πάλι στο κόκκινο ο τραπεζικός δείκτης. Στο 1,47 διολισθαίνει η Άλφα, οριακά κέρδη 0,52% η Πειραιώς, 0,7% απώλειες για την ΕΤΕ και 0,5% για την Eurobank.
Ακόμα και η Τιτάν που ξεκίνησε ανοδικά πέρασε στο κόκκινο με απώλειες αυτή την ώρα 0,6%.
Θετικό άνοιγμα για Ιντρακόμ +2,4% και Κλουκίνα Λάππα +1,35%.
Στα 19,69 ευρώ αντιδρά η ΜΟΗ, στα 31,16 ο Μυτιληναίος, στο κόκκινο ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στα 14,99 και 15,57 αντίστοιχα.
Στα 11,60 οριακά θετική η ΔΕΗ, στα 6,78 με μικρά κέρδη τα ΕΛΠΕ. Διόρθωση στα 8,10 το Αεροδρόμιο.
Διαβάστε επίσης:
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους €114,6 εκατ., αυξημένα κατά 29,2%
Στουρνάρας: Δεν αποκλείεται η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από ΕΚΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάνη: Ομολόγησε 53χρονος πως σκότωσε τον αδελφό του – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Υπουργικό Συμβούλιο: Οι προτεραιότητες έως τις εκλογές στην ατζέντα της Δευτέρας
- Μη κρατικά πανεπιστήμια: Εξώδικο Λαζαράτου στην ΕΘΑΑΕ – Ζητά «πάγωμα» των πιστοποιήσεων
- Χρυσές λίρες: Οι ιδιώτες πούλησαν 21.014 στην ΤτΕ και αγόρασαν μόλις 2.706
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.