• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κέρδη στην Alpha, διακυμάνσεις στον δείκτη


    Προβάδισμα στις τράπεζες μετά τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά δύο μονάδες από την την περασμένη Παρασκευή, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για επίδοση της επενδυτικής βαθμίδας από Fitch και S&P.

    Στο 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αυτή την ώρα, σε ένα περιβάλλον που η τιμή του πετρελαίου, στα 94,6 δολ. το βαρέλι, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας ότι η μάχη για τον πληθωρισμό θα συνεχιστεί, όσο οι ενεργειακές τιμές θα επηρεάζουν τα κόστη παραγωγής, άρα και τα προϊόντα και μοιραία την κατανάλωση.

    Η διέξοδος που διανοίγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) με κίνηση στις 1.265 μονάδες νωρίτερα σήμερα, ενδεχομένως δημιουργεί νέα διέξοδο αύξησης των εισοδημάτων.

    Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για μείωση του φόρου στα ομόλογα στο μισό, αλλά και του φόρου στις συναλλαγές. Ευχής έργο να υπάρξει αναθεώρηση στις προμήθειες χρηματιστηριακών και ΑΕΔΑΚ.

    Από εκεί και πέρα μεγάλη σημασία δίνει η αγορά ότι ο πρωθυπουργός μίλησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο πλαίσιο της ΔΕΘ και είπε ότι δεν θα παρεκκλίνουν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας γι’ αυτό και η ομιλία του δεν είχε παροχές, τις οποίες απεχθάνονται, ως γνωστό, οι αγορές.

    Βοήθειες από την Alpha Bank στο +2% ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και profit taking στις υπόλοιπες.

    Δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη η σταθεροποίηση του S&P στην περιοχή των 4.450 μονάδων, επίπεδα που δύνανται να δώσουν το κάτι παραπάνω και για το Χ.Α.

    Σε πλεονεκτική θέση και το ελληνικό 10ετές με απόδοση λίγο πάνω από 4% σε περιβάλλον αύξησης επιτοκίων, με τη Fed την Τετάρτη, ενδεχομένως, να κάνει κάτι ακόμα…

    Σε κάθε περίπτωση τα στοιχήματα θέλουν να είναι η τελευταία αύξηση από πλευράς Τζερόμ Πάουελ.

    Στα 5,89 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 στο 1,52 ευρώ η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 στα 2,92 ευρώ η Πειραιώς με κέρδη και στο 1,40 ευρώ η Alpha Bank με άνοδο 1,5%.

    Στα 9,58 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 στα 12,24 η Aegean με +1,3%, +1,5% η ΕΧΑΕ, στα 27,78 η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 και οριακά κέρδη από 0,5% για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    Ανεπαίσθητες οι απώλειες σε Mytililneos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 και ΜΟΗ, πιέσεων συνέχεια με 1% την Τιτάν.

    Ενδιαφέρον για τις κατασκευαστικές για Ελλάκτωρ, Τεχνική Ολυμπιακή και από τις μικρές η ΕΚΤΕΡ.

    Διαβάστε επίσης:

    BriQ Properties: Αυξημένα κέρδη και έσοδα από μισθώματα στο εξάμηνο

    Χατζηδάκης για αναβάθμιση από τη Moody’s: «Συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα»

    Πώς η Λαγκάρντ από αγαπημένη των αγορών έγινε μαύρο πρόβατο των κυβερνήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ