• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Και νέα υψηλά για Jumbo, Aegean – Νέα πακέτα στη Jumbo

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean Airlines - Απόστολος Βακάκης, Πρόεδρος Jumbo

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean Airlines – Απόστολος Βακάκης, Πρόεδρος Jumbo


    «Καύσωνας» αποδόσεων, αλλά και «βροχή» πακέτων στη Jumbo, όπου έχει γίνει μέχρι στιγμής το 40% του τζίρου (γυρίσματα θεσμικών).

    Οι πρωταγωνιστές ίδιοι, μετοχές, όπως η Aegean, η Άβαξ, η Ιντρακάτ, που μάχονται να κατακτήσουν νέα ιστορικά υψηλά και μια σειρά από άλλες μετοχές και blue chips που οι επενδυτές θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα εδώ και επτά μήνες.

    Στις 1.325 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και με τον τζίρο πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο να πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ.

    Οι επενδυτές που είτε βγήκαν νωρίτερα είτε επιδιώκουν να μπουν τώρα στην αγορά, πρωταγωνιστούν στην απόδοση των τίτλων και για τον λόγο αυτό το ενδιαφέρον περνάει από τα blue chips σε κατασκευές, πληροφορική ή επιστρέφει στις τράπεζες ή περνάει σε χαρτιά που έχουν μείνει πίσω και υποαποδίδουν από την αρχή της χρονιάς (π.χ. ΟΤΕ με περίπου +2,5%).

    Οι αγορές διαφαίνεται ότι διατηρούν τη διάθεση για ρίσκο βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον όσο τα οικονομικά αλλά και εταιρικά δεδομένα δεν προκαλούν προβληματισμό.

    Σήμερα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως Citigroup, Wells Fargo, Blackrock και JP Morgan και φυσιολογικά θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών.

    Ο γενικός δείκτης, σύμφωνα με τον Νίκο Καυκά της Depolas Investments Services, δεν έχει δει διόρθωση μεγαλύτερη του 5% εδώ και 4 σχεδόν μήνες εν αναμονή και της επενδυτική βαθμίδας με συνολικά κέρδη 32% έκτοτε.

    Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη προσδοκιών καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Michigan στις ΗΠΑ που ανακοινώνεται σήμερα στο κλείσιμο του Χ.Α.

    Η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 διαπραγματεύεται στα ιστορικά της υψηλά, στα 27,50 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα στα 3,38 ενισχύεται η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 στο 1,59 η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 στα 6,30 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 και μικρές απώλειες για την Eurobank.

    Ίδιοι πρωταγωνιστές ανόδου και σήμερα.

    Η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 στα 2,745 ευρώ, η Άβαξ με +1,10%, στο 1,648 ευρώ.

    Μεγάλη αντίδραση με 3,3% αυτή την ώρα στην Ιντρακόμ, νέα ιστορικά υψηλά για Λάμψα, στα 28,60 ευρώ.

    Κέρδη 2,14% πάνω από τα 32 ευρώ ο Μυτιληναίος, τα 16,25 ο ΟΠΑΠ και τα 14,87 ο ΟΤΕ.

    Από την Πληροφορική και νέα άνοδος για τη Space Hellas, στα 9, 30 ευρώ, +3% η Centric.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέσσερις κατηγορίες αποδόσεων για τις 60 μετοχές του Γενικού Δείκτη – Πρωταγωνιστές και ουραγοί

    Goldman Sachs: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    Piraeus Securities: «Ανεβάζει» το στόχο για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα €20,7 με περιθώριο ανόδου 45%



    ΣΧΟΛΙΑ