• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 700 μονάδες -Τράπεζες και blue chips στο «μάτι του κυκλώνα»


    Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στις αγορές και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Οι επισημάνσεις ξένων τραπεζών όπως της Nomura ότι η μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες δεν αρκούν για να αντιστρέψουν τις άσχημες επιπτώσεις από την εξάπλωση του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία, επιτείνουν τις απώλειες στα χρηματιστήρια.

    Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν περίπου 2,5% και τα futures στη Wall Street δείχνουν πτώση και σήμερα της τάξης του 0,7%.

    Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ πλέον κάνει πράξεις κάτω από τις 700 μονάδες στις 696 για την ακρίβεια και με τις συναλλαγές στα 15,2 εκατ. ευρώ.

    Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη και σήμερα στο Ελλάκτωρα στις τράπεζες και στα blue chips.

    Η μετοχή του Ελλάκτωρα υποχωρεί κατά 1,8%, στα 0,81 ευρώ και 423.000 κομμάτια όγκο.

    Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες και στις 6 το απόγευμα ετοιμάζει ενημέρωση των αναλυτών.

    Πάνω από 4% ανέρχονται οι απώλειες σε Εθνική και Eurobank και πάνω από 6% σε Alpha και Πειραιώς. Πάνω από 3% η πτώση στον ΟΤΕ και 2,8% στον ΟΠΑΠ. Το Jumbo υποχωρεί πάνω από 5%, η Motor Oil πάνω από 3%,  Intracom και Intrakat πάνω από 5%, η ΕΧΑΕ πάνω από 3%. Πάνω από 3% οι απώλειες που καταγράφουν επίσης η ΕΛΠΕ και η ΕΥΔΑΠ, πάνω από 6% η μετοχή της ΔΕΗ, πάνω από 4% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πάνω από 6% ο Μυτιληναίος.

    Αν υπάρχει ένα ενθαρρυντικό σημάδι είναι ότι η πτώση συντελείται με μικρότερο τζίρο σε σχέση με χθες.



    ΣΧΟΛΙΑ