• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Εθνική δίνει τον τόνο, στο επίκεντρο και η Aegean λόγω αποτελεσμάτων

    Χρηματιστήριο: Εθνική και Aegean κράτησαν τον δείκτη - Σε υψηλά από το 2019 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) – Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα)


    Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα και σήμερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του 20%+2% της τράπεζας από το ΤΧΣ.

    Μετά την επιτυχημένη πώληση του 9% της Alpha Bank στη UniCredit σειρά πήρε η Εθνική Τράπεζα. Οι ειδήσεις που θα βγαίνουν αναφορικά με την πορεία του βιβλίου προσφορών θα δίνουν τον τόνο στη μετοχή.

    Ήδη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάλυψη 1 δισ. ευρώ στα πρώτα 20 λεπτά μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Πρόκειται για τεράστιο ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν πως από το ενδιαφέρον που υπάρχει αναμένεται υπερκάλυψη κατά 2 φορές.

    Η συνεδρίαση ωστόσο θα λάβει κατεύθυνση και από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Aegean η οποία μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσει ιστορικά υψηλή κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο ΑΡΑΙΓ 0,32% 12,64

    Χθες, μάζεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες χθες η αγορά καθώς προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αποεπένδυση του ΤΧΣ και από την ΕΤΕ. Το διεθνές περιβάλλον δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση, αν και αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον πληθωρισμό Οκτωβρίου στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις να κινούνται ήδη χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση.

    Μετρήσεις που δείχνουν σταθερή αποκλιμάκωση των τιμών προς το 2% βοηθούν το επενδυτικό κλίμα καθώς διασφαλίζουν την κορύφωση των επιτοκίων. Στο εσωτερικό φαίνεται πιθανό να συνεχιστούν οι ταλαντώσεις περί του ΚΜΟ 200 ημερών για το επόμενο διάστημα.

    Πλην του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει και το ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης.

    Στις 1.207 ο γενικός δείκτης με κέρδη 0,18% και συναλλαγές 1,43 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση ωστόσο θα λάβει κατεύθυνση και από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Aegean η οποία μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσει ιστορικά υψηλή κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο.

    Το βράδυ σήμερα ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη για τις ελληνικές μετοχές.

    Κατά τα άλλα, αγορές βγαίνουν στον Μυτιληναίο, στα 34,72 ΜΥΤΙΛ -0,26% 38,10 στα 25,96 ευρώ αμετάβλητη η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,55% 29,34 στα 22,20 ευρώ η Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,29% 27,24 στα 12,70 ευρώ ανακάμπτει ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,91% 14,15 αμετάβλητος στα 14,90 ευρώ ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,19% 15,58

    Ισορροπία για την Trade Estates στο 1,76 ευρώ με την τιμή εισαγωγής στο 1,92.

    Στα 6,67 υρώ η μετοχή της Cener και κέρδη πάνω από 1%, οριακές απώλειες στα 11,32 ευρώ η Aegean, ενώ στα 10,30 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,09% 11,25

    Και πάλι κέρδη την Τρίτη για την Ιντραλότ και την Ιντρακόμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική: Πάνω από 36 εκατ. ευρώ προμήθειες θα πάρουν οι ανάδοχοι – Γιατί επελέγη η NBG Χρηματιστηριακή

    Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Σκληρός ανταγωνισμός και αδύναμα περιθώρια – Αφαιρεί τη μετοχή από τις κορυφαίες επιλογές της

    Bloomberg: Η Ελλάδα προχωράει το σχέδιο αποεπένδυσης από τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ