• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola ρίχνει τον δείκτη, γύρισμα στον ΟΤΕ, μαζεύουν απώλειες οι τράπεζες

    Χρηματιστήριο


    Με χαμηλό ημέρας στις 929 μονάδες, η αγορά κερδίζει μέρος από το έδαφος που έχασε το πρωί, προσεγγίζοντας τις 940 μονάδες και περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες του 1,7% σε περίπου μία ποσοστιαία μονάδα. Ίδια τάση και στην Ευρώπη με τον Dax να μετριάζει, λίγο νωρίτερα, τις αρχικές απώλειες του 1,5% σε -0,6%.

    Εκείνο που έχει αλλάξει και φέρνει πιο ψύχραιμη προσέγγιση της πραγματικότητας μετά την αναγνώριση των «λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία από τη Ρωσία είναι ότι τελικά η Δύση δεν θα αναμειχθεί σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις.

    Οι κυρώσεις αφορούν τα συγκεκριμένα εδάφη που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ο ρωσικός στρατός παραμένει σε επιφυλακή στα δυτικά σύνορα, αλλά με «ειρηνευτική» ηρεμία κι όλα δείχνουν πως η Δύση καλείται να χωνέψει τη νέα πραγματικότητα που επέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Άλλωστε δεν είναι να παίζει με αυτά τα… πράγματα, όπως σχολίαζε νωρίτερα παλαιός χρηματιστής, δεδομένου ότι ακολουθεί ένας εξίσου θερμός για τις αγορές Μάρτιος ενόψει της αύξησης των επιτοκίων από την Fed. Το ανησυχητικό είναι ότι οι τιμές των πρώτων υλών, ειδικά του πετρελαίου, ίπτανται, με τον «μαύρο χρυσό» πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι, ενώ την ανηφόρα παίρνει και το φυσικό αέριο.

    Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (Χ.Α.) δεν θυμίζουν τίποτα από sell-off. Από την περασμένη εβδομάδα οι επενδυτές, παρά τις πιέσεις, μένουν στις θέσεις τους, δίδοντας περιθώριο μόνο στους βιαστικούς να αποχωρήσουν ή να κάνουν trading.

    Σε μία τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, παρατηρεί κανείς ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να μένουν στα υψηλά τους για φέτος και πως δεν υπάρχει διάθεση για ρευστοποιήσεις.

    Το -2% της Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,78 έχει γίνει -1,4%, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,97% 2,07 από το 1,10 χαμηλό ημέρας μαζεύεται στο 1,133 ευρώ, η ΕΤΕ ΕΤΕ -0,74% 8,08 από τα 3,55 επανέρχεται πάνω από τα 3,6 ευρώ και η Alpha ΑΛΦΑ 0,62% 1,63 από το 1,31 ανακάμπτει προς το 1,342 ευρώ.

    Ισχυρές ωστόσο, οι πιέσεις, στην Coca Cola ΕΕΕ 0,76% 31,66 πάνω από 3,5%, στα 27,24 ευρώ και παρά το γεγονός ότι θα διανείμει μέρισμα 0,71 ευρώ, διακινώντας ως αυτή την ώρα σχεδόν 90 χιλιάδες κομμάτια.

    Ο ΟΤΕ ΟΤΕ 1,40% 14,50 από τα 17,27 ευρώ επανέρχεται δυναμικά πάνω από τα 17,60 αυτή την ώρα, αλλά με μικρό όγκο, μόλις 38 χιλιάδων τεμαχίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Παρά τις ισχυρές βάσεις στην οικονομία της Ρωσίας, οι κίνδυνοι για το ρούβλι παραμένουν

    Το Bitcoin χάνει έδαφος – Εκτιμήσεις για διολίσθηση στα 30.000 δολάρια

    Μέχρι και 51,4% η αύξηση του κόστους χρήματος στα εταιρικά ομόλογα – Επιπτώσεις και οι επενδυτικές ευκαιρίες



    ΣΧΟΛΙΑ