• Cryptocurrencies

    Το Bitcoin χάνει έδαφος – Εκτιμήσεις για διολίσθηση στα 30.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

    Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων


    Το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησαν ορισμένους αναλυτές στην πρόβλεψη ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να διολισθήσει προς το βασικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

    Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε για έκτη συνεχόμενη ημέρα, αγγίζοντας το χαμηλό των 36.372 δολαρίων την Τρίτη, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να αναπτυχθούν στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, αφού τις αναγνώρισε χθες Δευτέρα ως ανεξάρτητα κράτη.

    Άλλα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν επίσης, με το Ether να σημειώνει πτώση έως και 2,9% και το XRP έως και 6,7%.

    Το Bitcoin έπεσε κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο και συνέχισε να αποδυναμώνεται καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει, υπονομεύοντας έτσι το επιχείρημα ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν καταφύγιο σε περιόδους γεωπολιτικής αναταραχής. Την ίδια ώρα, ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

    Αδυναμία έναντι του χρυσού

    «Στην πιο πρόσφατη δίνη του πλανήτη — ΗΠΑ/Ρωσία/Ουκρανία — το Bitcoin, το περιουσιακό στοιχείο που υποτίθεται ότι είναι η απάντηση σε κάθε ερώτημα, έχει αποδυναμωθεί αθόρυβα και υποαποδίδει σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνιστή του, τον χρυσό», δήλωσε ο John Roque της 22V Research σε σημείωμα τη Δευτέρα.

    Ο Roque προέβλεψε ότι το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τα 30.000 δολάρια – ένα επίπεδο που δεν έχει δει από τον Ιούλιο – καθώς οι traders προτιμούν όλο και περισσότερο τον χρυσό, και ενδεχομένως να οδηγήσουν την τιμή του στο υψηλό όλων των εποχών.

    The Bitcoin-to-gold ratio is closing in on the lowest since mid-2021
    Η αναλογία Bitcoin προς χρυσό πλησιάζει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021

    «Η αδυναμία του bitcoin να διατηρηθεί στα 40.000 δολάρια εν μέσω εντάσεων στην Ουκρανία σημαίνει ότι τα 30.000 δολάρια επιστρέφουν στο παιχνίδι», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Nexo, Antoni Trenchev σε ένα email. «Η γεωπολιτική έχει, προς το παρόν, αντικαταστήσει τον πληθωρισμό ως τον κύριο μοχλό τόσο των παραδοσιακών αγορών όσον και της αγοράς crypto».

    Ο Trenchev βλέπει τα χαμηλά του περασμένου καλοκαιριού των περίπου 29.000 δολαρίων ως «τελευταία γραμμή στην άμμο», αλλά αναμένει ότι το Bitcoin θα διατηρηθεί στα 30.000 δολάρια, με σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε αυτό το επίπεδο.

    Η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies, είπε ότι ούτε η τεχνική ανάλυση δεν είναι υπέρ του Bitcoin. Το token, το οποίο διαπραγματεύεται ήδη κάτω από το επίπεδο μακροπρόθεσμης στήριξης, περίπου στα 37.400 δολάρια, θα αντιμετωπίσει την επόμενη βασική τεχνική δοκιμή στα 27.200 δολάρια, είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Στα τέλη του 2024 το επόμενο ράλι, προβλέπει κορυφαίος παράγοντας της αγοράς crypto



    ΣΧΟΛΙΑ