• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επέστρεψαν οι πωλητές στο ταμπλό

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν – Τι κινήσεις κάνουν


    Στο… κόκκινο επέστρεψε το ταμπλό του Χρηματιστηρίου σήμερα, Παρασκευή, κινούμενο στο ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ροή των ειδήσεων είναι αφενός μεν καταιγιστική, αφετέρου δε ικανή να επηρεάζει άμεσα το επενδυτικό κλίμα.

    Μετά την ανοδική κίνηση της Πέμπτης, νέες πιέσεις έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα, καθώς η Ευρώπη δεν φαίνεται έτοιμη (ή διατεθειμένη, όχι ακόμα τουλάχιστον) να καταλήξει σε κοινή γραμμή για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού. Όσο συνεχίζεται δε η αβεβαιότητα, τόσο τροφοδοτείται και το κλίμα αστάθειας στην αγορά, η οποία παγιδεύεται σε αντίρροπες δυνάμεις.

    Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 2,5%, στις 557,54 μονάδες και τις τράπεζες να έχουν περάσει σήμερα σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας απώλειες όλες άνω του 2%, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 να δέχεται μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη πίεση.

    Πιέσεις και στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, οριακά κέρδη για τον ΟΠΑΠ.

    Παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η σημερινή εικόνα δεν είναι απίθανο να ισοδυναμεί με… διάλειμμα, καθώς  οι επενδυτές έχουν να διαχειριστούν σωρεία νέων δεδομένων. Άλλωστε εκεί όπου η εικόνα φαίνεται να ξεκαθαρίζει -στις αγορές της Ασίας- η εικόνα σήμερα ήταν ως επί το πλείστον θετική.

    Επιπλέον, και η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, από τις 13 Μαρτίου μέχρι και χθες, μετράει μόλις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, έστω κι αν έχουν κάνει… φτερά περισσότερα από 22 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς από τις 14 Φεβρουαρίου όταν και ο γενικός δείκτης βρέθηκε στο κλείσιμο στις 922 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ