• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ βάζουν στην… πρίζα τους αγοραστές


    Πάνω από 1% και πάνω από τις 607 μονάδες ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον τζίρο στα 27,3 εκατ. ευρώ.

    Η έκθεση της Κομισιόν, η οποία εγκρίνει τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, δίνοντας ταυτόχρονα τον ελιγμό της επιστροφής στα πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα υπό προϋποθέσεις το 2021, εκλαμβάνεται από τους επενδυτές ως καλό νέο για την οικονομία. Άλλωστε ο πρωθυπουργός σήμερα θα ανακοινώσει νέες μειώσεις φόρων και επιπλέον μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, προσβλέποντας σε περιορισμό της ύφεσης που για το β’ τρίμηνο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπολογίζει σε 15%.

    Οι όποιες πιέσεις στην αγορά έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley, αφού βγαίνουν οι τραπεζικές μετοχές των ETE, Alpha, Eurobank και η Τιτάν.

    Στο πλαίσιο αυτό, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή ενισχύονται αυτήν την ώρα πάνω από 4%, η ΓΕΚ Τέρνα πάνω από 3% και Τιτάν και Jumbo πάνω από 2%.

    Πάνω από 1% τα κέρδη σε Aegean Airlines, ΕΛΠΕ, Lamda, ΕΧΑΕ, Coca Cola, Motor Oil.

    Απώλειες για Φουρλή, ΟΠΑΠ και Πειραιώς, ενώ διευρύνονται οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Eurobank, Alpha και Εθνική Τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ