• Σχόλιο Αγοράς

    Αθόρυβη άνοδος στο Χρηματιστήριο: Το έκτακτο μέρισμα της Motor Oil, το ομολογιακό της Coca Cola και οι τράπεζες

    Χρηματιστήριο


    Με τις τράπεζες, την Βιοχάλκο και την ΔΕΗ ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αθόρυβα, πλησιάζει τις 880 μονάδες, σε μία συνεδρίαση που η άνοδος διαχέεται στην πλειονότητα των μετοχών.

    Με τις καθαρές συναλλαγές, αδύναμες, λίγο πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ και με 1,6 εκατ. ευρώ πακέτα (δύο στην ΕΤΕ και ένα στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ), η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στη νέα συνάντηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταϊκούρα και τους τραπεζίτες.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στον Ηρακλή, σε ότι έχει να κάνει με την κρατική εγγύηση και την προμήθεια πριν αποσταλεί το κείμενο προς έγκριση στην Κομισιόν.

    Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει στις 862 μονάδες με κέρδη 1,4%.

    Εξελίξεις, ωστόσο, υπάρχουν και γύρω από την μετοχή της Coca Cola, η οποία έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.  Όπως προϊδέασε χθες το mononews.gr από τα σχόλια αγοράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Coca Cola είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές των δόσεων του ομολογιακού της.  Και για τον λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, εκδίδει νέο μέχρι 10 δισ. ευρώ, το οποίο θα διαπραγματεύεται στην αγορά του Λονδίνου. Η μετοχή σκαρφαλώνει πάνω από τα 29 ευρώ και με συναλλαγές περί τις 8.200 τεμάχια.

    Νέα κίνηση για την μετοχή της Λάμδα, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των εγχώριων χρηματιστηριακών, αλλά και τον ξένων οίκων, οδηγώντας την μετοχή στα 7,72 ευρώ. Οι χρηματιστηριακές δίνουν περιθώριο ανόδου μέχρι τα 12,5 ευρώ κι ακόμα δεν έχουν μπει μέσα οι μπουλντόζες…

    Κατά τα άλλα, αντίδραση βγαίνει στην Βιοχάλκο, στα 3,61 ευρώ, στην ΔΕΗ, στα 3,15 ευρώ, έπιασε το 1,7 ευρώ η Ελλάκτωρ, κάτι που έχει να συμβεί από τις 5/11, στα 21,74 ευρώ ενισχύεται η Μότορ Όιλ, η οποία αποφάσισε να διανείμει έκτακτο μέρισμα στους μετόχους της, 0,35 ευρώ μεικτό. Αντίδραση, επίσης και για την Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και για τον Μυτιληναίο στα 9,86 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ