• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αναζητούνται ρεζέρβες για κίνηση πάνω από τις 1260 μονάδες, όλα τα βλέμματα σε HelleniQ Energy και τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Στις τράπεζες στρέφονται τα φώτα της αγοράς την Τρίτη, καθώς αναμένονται οι δηλώσεις των CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Λονδίνο στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης της Morgan Stanley για το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ), Φ. Καραβίας (Eurobank), Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς) και Β. Ψάλτης (Alpha) αναμένεται να δώσουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και του κλάδου, τα επόμενα βήματά τους και για τη διατηρήσιμη κερδοφορία των τραπεζών που ηγούνται.

    Στις 1263 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφοντας οριακές απώλειες στο ξεκίνημα και με συναλλαγές κοντά στα 5 εκατ. ευρώ κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

    Οι χρηματιστηριακές κάνουν λόγο στα πρωινά σχόλιά τους για θετικό εβδομαδιαίο ξεκίνημα για τον γενικό δείκτη που καταγράφηκε χθες με διαφορετικό μάλιστα μείγμα πρωταγωνιστών. Αντιθέτως, τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά με μικρές απώλειες, κίνηση που συνεχίζεται και σήμερα.

    Η σημερινή ατζέντα δεν περιλαμβάνει κρίσιμα μάκρο για την Ευρώπη, ενώ ο δείκτης τιμών κατοικιών Σεπτεμβρίου και η καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

    Για την πορεία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η Depolas Investment Services πιθανολογεί ότι θα συνεχίσει η πλαγιοανοδική κίνηση, τουλάχιστον όσο το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει υποστηρικτικό. Ιδιαίτερα σημαντικό για το ΧΑ, όπως εκτιμά η Χρηματιστηριακή, ότι είναι το roadshow των ελληνικών εισηγμένων που συνεχίζεται και σήμερα στο Λονδίνο παρουσία του πρωθυπουργού.

    Οι τράπεζες καταγράφουν μικτά πρόσημα με την Optima λοιπόν, στα 7,90 ευρώ, την Alpha να υποχωρεί 0,5% ΑΛΦΑ 0% 1,59 στο 1,54 ευρώ, η ΕΤΕ αμετάβλητη στο 3,07 ευρώ ΕΤΕ 3,31% 7,81 και η Πειραιώς οριακά ανοδικά, στα 3,15 ευρώ ΠΕΙΡ -0,79% 3,75

    Από εκεί και πέρα δεν βγαίνει συμπέρασμα από ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06 και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,70% 15,50 με οριακά κέρδη για την πρώτη μετοχή και απώλειες για τη δεύτερη, στα 13,05 ευρώ και 14,80 ευρώ αντίστοιχα.

    Απώλειες πάνω από 1% για την ΜΟΗ, οριακά κέρδη για το Jumbo στα 24,22 ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 και οριακές απώλειες για τον Μυτιληναίο, στα 36,66 ευρώ ΜΥΤΙΛ 0% 38,20

    Πάνω από 1% τα κέρδη για την Ιντραλότ στα 0,98 ευρώ και 1,5% η άνοδος για την Ιντρακόμ, στα 2,67. Κέρδη 0,91% για τα ΕΛΠΕ, στα 7,73 ΕΛΠΕ -0,47% 8,39

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο – Στο 7,125% το αρχικό επιτόκιο

    Συνέδριο Morgan Stanley: Τι θα πουν σήμερα στο Λονδίνο οι CEOs των τεσσάρων τραπεζών

    Ταύροι για τον S&P 500 οι αναλυτές της Wall Street



    ΣΧΟΛΙΑ