• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αναγνωριστικά για το 5Χ5

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Και πάλι ένα αδύναμο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς Φρανκφούρτη και Παρίσι υποχωρούν και το Λονδίνο κινείται ελαφρώς ανοδικά.

    Αυτό, τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου παίρνει πάλι την ανηφόρα, κινούμενο μεταξύ 100 – 105 δολάρια το βαρέλι.

    Ανοδικά έχουν σταθεροποιηθεί και τα δεκαετή ομόλογα των κρατών μελών της Ευρωζώνης, με το ελληνικό να διαμορφώνεται πάνω από το 2,8%. Η προσοχή των αγορών είναι και πάλι εστιασμένη στις εξελίξεις που κινούνται από τους βομβαρδισμούς στο ουκρανικό μέτωπο.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) μπορεί να έρχεται από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, πολλές μετοχές να κινούνται σε πολυετή ή ιστορικά υψηλά, αλλά ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια ότι η αυτονόμηση αυτή θα συνεχιστεί.

    Από αύριο εκκινεί η περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου, που ο MSCI θα επιλέξει τρεις τυχαίες συνεδριάσεις για να μετρήσει την κεφαλαιοποίηση των προς ένταξη εισηγμένων.

    Φαβορί θεωρείται, όπως έχει τονιστεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με την κεφαλαιοποίησή της πάνω από 3,4 δισ. Ευρώ. Πάνω από 2 δισ. Ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος, ενώ πάνω από τα 2 δισ. Ευρώ επέστρεψε και η κεφαλαιοποίηση της Jumbo, με τον ιδιοκτήτη της κ. Απόστολο Βακάκη να δηλώνει ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών για να «μην πέσει η μετοχή».

    Χαμηλές ταχύτητες

    Μάλλον σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της αγοράς την Τετάρτη, κινούμενη σε χαμηλή ταχύτητα, όπως άλλωστε παρατηρείται στις ξένες αγορές.

    Στις 921 μονάδες τοποθετείται για σήμερα η εκκίνηση του γενικού δείκτη, με την Alpha Bank στο 1,10 ευρώ και οριακή άνοδο, την ΕΤΕ, στα 3,73 και την Eurobank στο 1,06 ευρώ και την Πειραιώς στο 1,37 ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 0,50% στις 654 μονάδες.

    Από εκεί και πέρα, σταθεροποιητικά η ΔΕΗ στα 6,38 ευρώ, ενώ οριακές οι απώλειες για την Ελλάκτωρ στο 1,36 ευρώ εν αναμονή αποτελεσμάτων, τη στιγμή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους εκπροσώπους της Reggeborgh.

    Στα 2,35 υποχωρεί η Ιντρακάτ, στα 6,50 αμετάβλητη η Lamda Development, μετά το χθεσινό ράλι, πιέσεις στο Jumbo που σταθεροποιείται πάνω από τα 15,3 ευρώ, αλλά και στον Μυτιληναίο στα 15,90 ευρώ.

    Οριακή η αντίδραση για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στα 18,02 ευρώ και 14,23 αντίστοιχα, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή συνεχίσει να ανακάμπτει στα 17,59 ευρώ με τις φήμες να κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ισχυρού fund το οποίο έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Μείωση ζημιών και αύξηση εσόδων το 2021

    MoonPay: Επενδύσεις 87 εκατ. δολαρίων από δημοφιλείς celebrities στην εταιρεία crypto

    Χρηματιστήριο: Τι σημαίνουν τα ιστορικά υψηλά της ΤΕΝΕΡΓ, η ανάσταση των κατασκευών και γιατί αυτονομείται η Λεωφόρος Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ