ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την Wall κλειστή την Δευτέρα λόγω αργίας, οι συναλλαγές στο Χ.Α. περιορίστηκαν στα 313 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν οι διακυμάνσεις ή η πτωτική τάση σε ορισμένες μετοχές, όπως η ΔΕΗ για παράδειγμα, συνεχίστηκε.
Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 2279 μονάδες και με απώλειες 0,43%, διασπώντας την πρώτη στήριξη της αγοράς κάτω από τις 2300 μονάδες, τις 2280 μον. όπως σχολιάζουν οι αναλυτές. Παρά την προσπάθεια που έγινε να βγουν αγορές στις τράπεζες και παρά την ανοδική αντίδραση από τον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη (1,5% ο τραπεζικός Eurostoxx), στο Χ.Α. επικράτησαν οι πωλητές.
Έτσι, η Άλφα έκλεισε στα χαμηλά μέρας και στα 3,81 ευρώ και πτώση 1,50%, η ΕΤΕ έκλεισε με απώλειες 1,10%, στα 14,40 ευρώ η Eurobank από 3,89 ευρώ χαμηλό μέρας έκλεισε στο κόκκινο και με απώλειες 0,56%, στα 3,93 ευρώ και η Πειραιώς στα 8,19 ευρώ με πτώση 1,09 ευρώ και χαμηλό μέρας στα 8,12 ευρώ. Από τα υψηλά τους οι τραπεζικές μετοχές έχουν διορθώσει σημαντικά, πάνω από 14,7% η Άλφα, πάνω από 9,5% η Πειραιώς, κοντά στο 12% η ΕΤΕ, περί το 11% η Eurobank. Ανοδικά η Τράπεζα Κύπρου που ανακοινώνει αποτελέσματα στις 18 Φεβρουαρίου, με κλείσιμο στα 9,38 ευρώ και κέρδη 1,3%.
Από εκεί και πέρα αντίδραση έβγαλε η BYLOT που με το νέο σχήμα με την Bally’s θα πιάσει τον στόχο για 440 εκατ. ευρώ έσοδα, με την μετοχή κοντά στο 1 ευρώ και κέρδη 3,42%, παρά την ανοιχτή θέση short που επικρέμεται στην μετοχή για το 0,50%. Αντίδραση πάνω από 2% έβγαλε και η Μέτλεν, με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να δηλώνει ότι έχουν ξεκινήσει τα πρώτα πακέτα αποστολής γαλλίου σε πελάτες.
Κατά τα άλλα, θετικό γύρισμα για τον ΑΔΜΗΕ από τα 2,88 ευρώ με κλείσιμο στο 3,01 ευρώ και βιαστικούς πωλητές ενόψει αύξησης κεφαλαίου. Απώλειες 2,10% για την μετοχή της ΔΕΗ, στα 18,64 ευρώ και σταδιακές αγορές παρά τη διήμερη πτώση όπως αναφέρουν πληροφορίες από χρηματιστηριακές. Σοβαρές απώλειες άνω του 3% για τον ΟΠΑΠ με ορατούς τεχνικούς κινδύνους για την μετοχή αν απειληθεί με διάσπαση η ζώνη των 16 ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές.
Κλείσιμο στα 16,09 ευρώ για την μετοχή. Κάτω από 1% η πτώση για ΜΟΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, χωρίς οι δύο μετοχές να έχουν χάσει την επαφή με τα υψηλά τους. Μεγάλη κίνηση την Δευτέρα για την Τιτάν και κέρδη 4,20%, στα 54,60 ευρώ μετά την υπερβολή της περασμένης Παρασκευής (-9,19%).
Παρά τις απώλειες μεγάλοι όγκοι συναλλαγών και την Δευτέρα στις τράπεζες με 4,7 εκατ. τεμάχια στην Εθνική, , 9,1 εκατ. στην Άλφα, 11,5 εκατ. στην Eurobank και 4,89 εκατ. στην Πειραιώς. Στον ΟΠΑΠ έγιναν 824 χιλιάδες και στην ΔΕΗ 793 χιλιάδες κομμάτια. Περισσότερα συμπεράσματα για την κίνηση της αγοράς, σύμφωνα με τους χρηματιστές, θα βγουν από αύριο που ανοίγει πάλι η Wall και τις επόμενες μέρες, όσο θα πλησιάζουν οι ανακοινώσεις των τραπεζικών αποτελεσμάτων.
Διαβάστε επίσης
Χρηματιστήριο: Τράπεζες, Metlen, Τιτάν επαναφέρουν τον δείκτη στις 2.300 μονάδες
Metlen: Πάνω από 3,7% η μετοχή
Χρηματιστήριο: Το +4% της Τιτάν δεν φτάνει, νέα βουτιά στις τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβερνητικές πηγές: Καμία μυστική συνάντηση με απεσταλμένους του Τραμπ στην Ελλάδα
- ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια
- Bitcoin: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομαδιαίες πτώσης
- Ελβετία: Επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης με συνολική αύξηση 1,5% για το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.