• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αφετηρία στις 1.130 μονάδες – Μικρές διακυμάνσεις στις τράπεζες, μικρά κέρδη σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Ζόραν Μπογκντάνοβιτς (Coca Cola)

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Ζόραν Μπογκντάνοβιτς (Coca Cola)


    Το… μετέωρο βήμα της κάλπης. Ελαφρώς θετική μεταβολή για τον γενικό δείκτη χωρίς να ξεφεύγει εύκολα πάνω από τις 1.130 μονάδες και συναλλαγές στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης που προσεγγίζουν τα 9 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για ένα ξεκίνημα συνεδρίασης που δίνει την αίσθηση στους συμμετέχοντες ότι οι επενδυτές δεν θέλουν να μείνουν με… χαρτιά την ερχόμενη Δευτέρα που α) θα υπάρχει το δεδομένο αποτέλεσμα της κάλπης, και β) θα ξεκινήσει το παζάρι των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης με αβέβαιο αποτέλεσμα.

    Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αλλά το κλειδί θα είναι σε κάθε περίπτωση η διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα για να διεκδικήσει με άνεση την αυτοδυναμία, είτε στις 25/6 (σ/σ/ σύμφωνα με μερικές νέες εκτιμήσεις) είτε στις 2/7.

    Μέχρι τότε, όλοι οι ξένοι οίκοι, όπως η Goldman Sachs, εκτιμούν ότι θα υπάρχει μία μικρή περίοδος πολιτικής αστάθειας.

    Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό θα είναι το τι θα ειπωθεί κατά την αναγγελία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα να θεωρεί ότι θα είναι το έναυσμα για την επενδυτική βαθμίδα.

    Η άποψη που υπάρχει πάντως είναι ότι μερίδα των συναλλασσόμενων θα επιδιώξει να βρεθεί με τις βασικές του θέσεις στο χαρτοφυλάκιό της στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    Η αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά έτους (1.136 μονάδες) και οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να είναι υποστηρικτικές (σ.σ. ο Dax κινείται πάνω από τις 16.200 μονάδες).

    Στα 2,36 ευρώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 αμετάβλητη, οριακά κέρδη για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 το 1,18 ευρώ, οριακή η πτώση στην ΕΤΕ ΕΤΕ -1,43% 7,56 κατά 0,30% και περισσότερες απώλειες πάνω από 1% για τη μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,01.

    Από εκεί και πέρα απώλειες 0,8% για τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 2,31% 8,43 μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ 3μήνου, στα 7,38 ευρώ, 0,47% οι απώλειες για τη ΜΟΗ.

    Από εκεί και πέρα ήπιες απώλειες για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 που μάλλον κινείται σταθεροποιητικά, στα 26,76 ευρώ, πιέσεις στην Aegean, στα 7,89 ευρώ, στα 11,90 ευρώ υποχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 4,92 η Βιοχάλκο, 0,82% οι απώλειες στη Cenergy, 0,13% στην Τιτάν.

    Οριακά θετικό πρόσημο στη ΔΕΗ, στα 8,12 ευρώ και στην Coca Cola, στα 29,40.

    Οριακά τα κέρδη, αλλά τόσο όσο για την ελαφρώς θετική μεταβολή του γενικού δείκτη, από ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην προεκλογική αρένα και το στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας



    ΣΧΟΛΙΑ