• Σχόλιο Αγοράς

    Bear trap στα χαμηλά επτά μηνών – Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ στράφηκαν οι επενδυτές

    Wall Street


    Εκεί που πήγε να πάρει φόρα, η αγορά έμεινε από καύσιμο.

    Τη στιγμή που η Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 473 μονάδες και ο DAX στην Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι πάνω από 2,2% και 2,1% αντίστοιχα, στην Αθήνα οι επενδυτές επέλεξαν για μία ακόμα μέρα να κρατήσουν μικρό καλάθι.

    Παρά την ενδοσυνεδριακή αντίδραση που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στις 581 μονάδες, η αγορά έκλεισε χαμηλότερα, στις 572,88, και με τα πενιχρά κέρδη του 0,59%, έπειτα από έναν Οκτώβριο απωλειών, άνω του 8%.

    Η αφετηρία που ξεκινάει το Χ.Α. ενόψει της νέας καραντίνας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας στις κόκκινες περιοχές με αποκορύφωμα το αστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης δεν είναι το ίδιο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου. Όντας ο δείκτης στα χαμηλά επταμήνου, οκταμήνου, ξεκινάει από τα χαμηλά του περασμένου… Απριλίου. Με τη στήριξη στις 550 μονάδες οι συναλλασσόμενοι ανησυχούν μήπως απειληθούν πάλι.

    Και έχουν βάσιμους λόγους γι’ αυτό, όταν η Aegean από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από και προς την συμπρωτεύουσα υποχώρησε σήμερα πάνω από 3,7%. Το σοβαρό ενδεχόμενο κρατικοποίησης της Πειραιώς δεν πείθει σε τούτη τη συγκυρία τους αγοραστές. Έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στους πωλητές, παρά τον περιορισμό των απωλειών στα 0,64 ευρώ ενδοσυνεδριακά. Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 4,5%.

    Στο κόκκινο πέρασε και η Alpha, με απώλειες πάνω από 1,4%, στα χαμηλά των 0,426 ευρώ. Περιορισμός των αρχικών κερδών στην ΕΤΕ που από +5% και τα 0,96 ευρώ βρέθηκε παρακάτω και με άνοδο λίγο πάνω από 1%, στα 0,91 ευρώ. Μικρά τα κέρδη 1,1% για την Eurobank, που πλέον γράφει τα… 0,29 ευρώ.

    Μεγάλη η διακύμανση για την Βιοχάλκο που από τα 2,96 ευρώ, προσγειώθηκε στην περιοχή των 2,79 πάλι. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τα 5,99 ευρώ υψηλό, τερμάτισε στην περιοχή των 5,85 με κέρδη λίγο πάνω από 1%. Η ΔΕΗ εκεί που πλησίασε το 5 ευρώ, έκλεισε παρακάτω, στα 4,90 και άνοδο περί το 2%.

    Κλείσιμο στα υψηλά ημέρας για την Coca Cola στα 19,75 ευρώ. Στο 1,379 ευρώ γύρισε η Ελλάκτωρ, καθώς το ζήτημα επικράτησης των Ολλανδών ή των αδελφών Καλλιτσάντση στον όμιλο βρίσκεται σε εξέλιξη.  Απωλειών συνέχεια για την ΜΟΗ στα 7,96 ευρώ και μικρού εύρους αντίδραση για τα ΕΛΠΕ, στα 4,25 ευρώ. Αρνητικό πρόσημο για τον Μυτιληναίο, στα 9,35 ευρώ. Μικρές απώλειες, στα 11,42 ευρώ, για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Κέρδη βάλσαμο για την βραχυπρόθεσμη τάση ωστόσο, σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με άνοδο πάνω από 2%.

    Κέρδη, πάντως, για 56 μετοχές και απώλειες για 37.

    Από τα small caps, ενδιαφέρουσα η κίνηση στην Επίλεκτο που φαίνεται να ευνοείται από τη συζήτηση για μείωση του ενεργειακού κόστους. Η μετοχή σημείωσε άνοδο πάνω από 10%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ