• Business

    Οι παράλληλες διαπραγματεύσεις Reggeborgh με αδελφούς Καλλιτσάντση και Farallon «κτίζουν» εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αναστάσης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης


    Διοικητικές αλλαγές δρομολογούνται στην Ελλάκτωρ ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του ποσοστού της Reggeborgh Invest στο μετοχικό κεφάλαιο του κατασκευαστικού ομίλου και εφόσον καταλήξουν οι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της ολλανδικής εταιρείας με τους αδερφούς Αναστάση και Δημήτρη Καλλιτσάντση και την αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Farallon.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις η Reggeborgh έχει αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης εξαγοράς μετοχών (call option) σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ. Η συμφωνία έχει γίνει με τον Λεωνίδα Μπόμπολα κάτοχο του προαναφερόμενου ποσοστού.

    Η Reggeborgh κατέχει ήδη ποσοστό 5,4360% στην Ελλάκτωρ, ενώ δύναται να ασκήσει το προαναφερόμενο δικαίωμα προαίρεσης μέχρι τον Μάρτιο.

    Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τo call option είναι πρωτίστως το τίμημα για την αγορά μετοχών των αδερφών Καλλιτσάντση από την ολλανδική εταιρεία αλλά και ο τρόπος που θα γίνει η παράδοση της σκυτάλης της διοίκησης της Ελλάκτωρ σε στελέχη εμπιστοσύνης της Reggeborgh.

    Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμφωνία θα έκλεινε σχετικά γρήγορα. Ωστόσο από τη μια η πανδημία που περιορίζει τις μετακινήσεις και από την άλλη οι διαφορετικές επιδιώξεις που φαίνεται να έχουν οι αδερφοί Καλλιτσάντση, ως προς την μελλοντική παρουσία τους στον όμιλο, έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πότε θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

    Στο μεταξύ η τιμή της μετοχής της Ελλάκτωρ στο ταμπλό της Σοφοκλέους κινείται σε χαμηλό επίπεδο (1,34 ευρώ το κλείσιμο της Παρασκευής) σε σχέση με το 2018 όταν οι αδερφοί Καλλιτσάντση αύξησαν το ποσοστό τους περίπου στο 27% (με τιμή κοντά στα 2 ευρώ ανά μετοχή).

    Όπως εκτιμάται με τη σημερινή τιμή της μετοχής για να πληρώσουν το δάνειο που έχει ληφθεί από τη Farallon (χωρίς τους τόκους περί τα 50 εκατ. ευρώ με ενέχυρο όλες τις μετοχές τους όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες) οι Αν. και Δ. Καλλιτσάντσης θα πρέπει να πουλήσουν το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που κατέχουν στον κατασκευαστικό όμιλο.

    Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η συζήτηση γίνεται για ένα μικρότερο ποσοστό με το ζητούμενο να παραμένει ένα ικανοποιητικό τίμημα για όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Farallon.

    Η Reggeborgh Invest είναι η επενδυτική εταιρεία της οικογένειας Wessels, μιας εκ των πλουσιότερων στην Ολλανδία, κάτοχο της κατασκευαστικής εταιρείας VolkerWessels η οποία απασχολεί 17.000 εργαζομένους σε 120 εταιρείες ανά τον κόσμο.

    Η Reggeborgh Invest έχει επενδύσει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περί τα 200 εκατ. ευρώ.

    Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η θυγατρική της Ελλάκτωρ για της κατασκευές, Άκτωρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας που δυσκολεύει την απρόσκοπτη λειτουργία της με τις διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότησή της από τις τράπεζες (με δάνειο περίπου 60 εκατ. ευρώ) να μην έχουν ολοκληρωθεί.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ