• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο-Άλμα για την Intralot

    • Δημήτρης Κόκκορης


    Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο έπειτα από ένα διήμερο σημαντικής υποχώρησης των τιμών.

    Ένα τέταρτο μετά το άνοιγμα των σημερινών συναλλαγών ο γενικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 1,06% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς που έκαναν λόγω για επικείμενο «γύρισμα» του χρηματιστηρίου, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο σημερινό δημοσίευμα του mononews.

    Ρόλο οδηγού στην ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου διαδραματίζουν οι τράπεζες, ο κλαδικός δείκτης των οποίων ενισχύεται κατά 2,30%.

    Από τις επιμέρους μετοχές ισχυρό είναι το ανοδικό ριμπάουντ της Intralot που ενισχύεται κατά 7,44% κάνοντας πράξεις στην περιοχή των 0,4835 ευρώ. Το θεματικό ριμπάουντ της Intralot αποδίδεται στον θετικό απόηχο της ανανέωσης της σύμβασης της intralot με τη λοταρία στην Ουάσιγκτον για 10 χρόνια. Συμφωνία η οποία αποτιμάται σε πάνω 200 εκατ. δολάρια.

    Πέραν τούτων οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ συνεχίζονται με ηπιότερο όμως βαθμό καθώς η μετοχή κινείται 0,88% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

    Αν και ακόμη οι χρηματιστηριακές συναλλαγές βρίσκονται στο ξεκίνημά τους εν τούτοις διαφαίνεται ότι σήμερα τουλάχιστον οι αγοραστές μπορεί να είναι εκείνοι που θα κερδίσουν τη μάχη της ανόδου των τιμών.



    ΣΧΟΛΙΑ