ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ισχυρό ανοδικό αέρα κινουνται οι τράπεζες στα πρώτα 50 λεπτά της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Ο κλαδικός τους δείκτης ενισχύεται κατά 3,59%, στον απόηχο των ανακοινώσεων για τις παραδοχές με τις οποίες θα γίνουν τα stress tests. Οι περισσότεροι από τους επενδυτές φαίνεται να προκρίνουν το θετικό σενάριο των εξελίξεων, με συνέπεια να παρεμβαίνουν αγοραστικά στη χρηματιστηριακή αγορά.
Είναι ενδεικτικό ότι πριν αρχίσει η σημερινή συνεδρίαση, η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε διαμορφωθεί στα 9,7 δισ., τη στιγμή που η καθαρή ενσώματη λογιστική αξία τους είναι στα 28,7 δισ. ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα διαπραγματεύεται στο 47% της λογιστικής της αξίας, η Alpha Bank στο 33,3%, η Eurobank στο 34% και η Πειραιώς στο 21,8%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.