• Σχόλιο Αγοράς

    Αέρας αισιοδοξίας σηκώνει σε επίπεδα ρεκόρ τη Wall Street


    Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν σήμερα, Δευτέρα, τα αμερικανικά χρηματιστήρια, υποστηριζόμενα από την αυξανόμενη αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, τα καλά αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοινώνουν οι εισηγμένες και την προσδοκία μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

    Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έκαναν «βουτιά», με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να σκαρφαλώνει σε υψηλό 6 εβδομάδων.

    Ο δείκτης S&P 500 έσπασε το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Ιούλιο, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι ΗΠΑ είναι πανέτοιμες να υπογράψουν μέρος της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56%, ο Nasdaq 100 έκανε άλμα 1,01% σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,5%.

    Άλμα για τη μετοχή της Microsoft, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η AT&T που προχώρησε σε αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της.

    Άνοδος και για τη μετοχή της Tiffany, μετά την ανακοίνωση του οίκου LVMH ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον οίκο κοσμημάτων.

    Με κέρδη και ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600, παρά την υποχώρηση των τραπεζών μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της HSBC.

    Στη Βρετανία, η στερλίνα κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ, μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παράταση της προθεσμίας για το Brexit – συμφωνία που περιορίζει τον κίνδυνο «άτακτης» αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ