• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    S&P και Σαλβίνι ταράζουν τα ιταλικά ομόλογα


    Οι επενδυτές της αγοράς ομολόγων θυμήθηκαν για άλλη μία φορά γιατί το να έχουν στην κατοχή τους ιταλικά ομόλογα δεν είναι δα το «ευκολάκι» που νόμιζαν τους τελευταίους μήνες.

    Οι σημερινές ρευστοποιήσεις οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου πάνω από το 1% για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, καθώς η επικράτηση της Λέγκας του ευρωσκεπτικιστή Ματέο Σαλβίνι στις περιφερειακές εκλογές στην Ούμπρια καταδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης του πολιτικού κινδύνου της άκρας δεξιάς.

    Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι και από το γεγονός ότι το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας δεν έχει βελτιωθεί, καθώς ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings διατήρησε το αρνητικό outlook για την Ιταλία, παρά τη μείωση του κόστους δανεισμού της από τον Μάιο.

    «Η απόφαση της S&P να κρατήσει την Ιταλία σε ‘αρνητικό’ outlook και η νίκη της Λέγκας στις περιφερειακές εκλογές σαφέστατα δεν βοηθούν», δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο Jorge Garayo, υπεύθυνος στρατηγικής στη Societe Generale, η οποία εξακολουθεί να συνιστά στους επενδυτές να τοποθετηθούν σε ιταλικά ομόλογα.

    Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έφτασε να ενισχύεται έως και κατά επτά μονάδες βάσης, στο 1,02%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Σεπτεμβρίου, πριν υποχωρήσει στο 0,99%.



    ΣΧΟΛΙΑ