• ΑΓΟΡΕΣ

  Στα 1,12 δολάρια το ευρώ εν μέσω προσδοκιών για τις αυριανές ανακοινώσεις Λαγκάρντ

  • NewsRoom
  Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ

  Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ


  To ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλό επίπεδο 11 εβδομάδων έναντι του δολαρίου σήμερα, καταγράφοντας κέρδη για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των περισσότερων νομισμάτων καθώς οι προοπτικές μεγαλύτερης στήριξης για την ανάκαμψη της οικονομίας ενθάρρυναν τους επενδυτές να αγοράζουν στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο.

  Η ισοτιμία του ευρώ ανήλθε στα 1,1125 δολάρια, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα στηρίξει τις ασθενέστερες οικονομίες της Ευρωζώνης με αγορές των ομολόγων τους. Το ευρώ ενισχύθηκε επίσης έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,0797 φράγκα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιανουαρίου.

  Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων (Pandemic Emergency Purchase Programme), ύψους 750 δισ. ευρώ, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

  Το δολάριο Αυστραλίας σκαρφάλωσε σε υψηλό επίπεδο πενταμήνου σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο, καθώς επενδυτικά κεφάλαια τοποθετήθηκαν σε οικονομίες που αναμένεται να έχουν ταχύτερη ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού. Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε, επίσης, έναντι του καναδικού δολαρίου, της βρετανικής λίρας και της νορβηγικής και της σουηδικής κορώνας, καθώς επηρεάσθηκε αρνητικά από τις μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού.  ΣΧΟΛΙΑ