• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι σηματοδοτεί το ράλι σε Mytilineos, Jumbo, Aegean, Eurobank, Alpha – Η είδηση της Performance

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Απόστολος Βακάκης, Ευτύχιος Βασιλάκης, Φωκίων Καραβίας, Βασίλης Ψάλτης, Διονύσης Χιντζίδης

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Απόστολος Βακάκης, Ευτύχιος Βασιλάκης, Φωκίων Καραβίας, Βασίλης Ψάλτης, Διονύσης Χιντζίδης


    O επιθυμητός στόχος για να μη χαθεί το ανοδικό momentum της αγοράς ήταν κλείσιμο πάνω από τις 1.410 μονάδες.

    Όχι απλώς επετεύχθη ο στόχος αυτό, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αλλά η αγορά έκανε τη χάρη να κινηθεί πάνω και από τις 1.420 μονάδες.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ξένοι επενδυτές που άρχισαν να αγοράζουν και πάλι στο Χ.Α. (σ.σ. δεν σταμάτησαν ούτε την περασμένη εβδομάδα της διόρθωσης που πίεσε τον δείκτη ως τις 1.357 μονάδες σε τράπεζες, ΜυτιληναίοΔΕΗJumbo) πλέον έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της οικονομίας, μετά το θετικό outlook που έδωσε η S&P την περασμένη Παρασκευή και τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα πάν ω από το στόχο του προϋπολογισμού, το οποίο διαμορφώθηκε το 2023 σε 1,9%.

    Εκείνο που θα πρέπει να μετρηθεί πλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι τα επόμενα ορόσημα της αγοράς, τα οποία αναμένονται σύντομα, εντός των επόμενων ημερών.

    Ενώ μια σειρά από εισηγμένες περιμένουν την… τελευταία μέρα για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2023, Mytilineos και Σαράντης βγαίνουν μέσα στην εβδομάδα και ανακοινώνουν αποτελέσματα α’ 3μήνου, δίνοντας στίγμα για το πώς κινούνται στη χρονιά.

    Στις 30/4 ανακοινώνει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη μετά το placement στα 4 ευρώ και με την μετοχή να μην έχει βρει ακόμα το βήμα της παρά τις θετικές συστάσεις από τους ξένους (άνω των 5,3 ευρώ).

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 ήταν αυτή που έδειξε τα καλύτερα αντανακλαστικά επαναπροσεγγίζοντας στο 1,906 ευρώ και το 1,95 ευρώ να αποτελεί το υψηλό για φέτος.

    Στα 2,5 ευρώ η τιμή στόχος που έχει θέσει η Goldman Sachs για την Τράπεζα.

    Στις 0,85 φορές η τιμή προς την λογιστική αξία της τράπεζας, σε 0,85 φορές για την ΕΤΕ, στις 0,55 φορές για την Alpha και σε 0,68 φορές για την Πειραιώς, με βάση τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs για φέτος, όταν στις αναδυόμενες αγορές το συγκεκριμένο μέγεθος για τις τράπεζες διαμορφώνεται στις 1,2 φορές.

    Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός πως τα στοιχεία για την οικονομία που ανακοινώνονται έχουν αντίκτυπο στον τραπεζικό κλάδο του Χ.Α. κυρίως λόγω της σημαντικής εμπορευσιμότητας των μετοχών και πλέον της ευρείας διασποράς του μετά τα placements.

    Tο επόμενο διάστημα δε, σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση του SSM για τις διανομές των μερισμάτων.

    Κατά τα άλλα, τα deals στην ενέργεια το επόμενο διάστημα αφορούν και την Μυτιληναίος, όπως αναφέρουν με νόημα καλά ενημερωμένες πηγές.

    Πάνω από 13% τα κέρδη για την μετοχή από τις 5 Απριλίου, δηλαδή πριν τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή, όταν προέκυψε η διόρθωση στις αγορές και το Χ.Α.

    Πάνω από 85 τα κέρδη για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 από τις 16 Απριλίου, την ημέρα που η αγορά «έγραψε» και τις 1.357 μονάδες.

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ προκάλεσε δεύτερες σκέψεις στους επενδυτές για μείωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας φέτος.

    Η αποκλιμάκωση της έντασης ευνοεί την μετοχή, παρατηρούν οι αναλυτές.

    Κοντά στο 55 η αντίδραση της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας κι ενώ έχουν περάσει στα ψιλά τα σημαντικά deals με Μυτιληναίο και Κωτσόβολο, αλλά και τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα χρήσης 2023.

    Η προοπτική για γενναίο μέρισμα το καλοκαίρι από το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 μαζί με τη συμμετοχή του στην Trade Estates της Φουρλής δείχνουν ότι ο Απόστολος Βακάκης φροντίζει για τα συμφέροντα των μετόχων του.

    Πάνω από 8,5% τα κέρδη σε τέσσερις μόλις συνεδριάσεις.

    Από την… αφάνεια βγαίνει η Performance που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μόλις χθες κατατέθηκε από την εισηγμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο φάκελος μετάταξής της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τέσσερις με πέντε εβδομάδες πριν την έγκριση του φακέλου.

    Eξέλιξη στην οποία είχε αναφερθεί το mononews.gr μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο…

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities για Quest Holdings: Η τεχνολογία τροφοδοτεί την ανάπτυξη

    Eurobank Equities για Jumbo: Κορυφαία επιλογή και τιμή-στόχος για τη μετοχή τα €33,4

    Jefferies για Τράπεζα Πειραιώς: Το momentum για τη μετοχή συνεχίζεται



    ΣΧΟΛΙΑ