• ΑΓΟΡΕΣ

    Ποιες είναι οι 13 εισηγμένες που βλέπουν οι Ελβετοί τραπεζίτες στη Γενεύη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γ. Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ) - Δ. Ανδριόπουλος (Dimand) - I. Στασινόπουλος (Viohalco - Elvalhalcor) -A. Αλεξίου (Cenergy) - Κ. Χαλιορής (Πλαστικά Θράκης) - Χ. Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ)

    Γ. Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ) – Δ. Ανδριόπουλος (Dimand) – I. Στασινόπουλος (Viohalco – Elvalhalcor) -A. Αλεξίου (Cenergy) – Κ. Χαλιορής (Πλαστικά Θράκης) – Χ. Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ)


    Το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες για τις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης αποτυπώνεται, εκτός από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και σε… roadshows.

    Σήμερα λοιπόν, στη Γενεύη πραγματοποιείται το πρώτο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τις μικρότερου βεληνεκούς κεφαλαιοποιήσεις.

    Είναι η πρώτη φορά που οι Ελβετοί fund managers θα συναντήσουν τις διοικήσεις ή εκπροσώπους ελληνικών εισηγμένων, 13 συνολικά, που αναμένεται να δώσουν σήμερα το «παρών».

    Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τις εκλογές, είναι χαρακτηριστική η μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τα blue chips και τις τράπεζες σε πιο μικρές κεφαλαιοποιήσεις. Εκεί που καθημερινά πραγματοποιούσαν συναλλαγές μερικών εκατοντάδων τεμαχίων, αυτές έχουν… αυγατίσει σε… μερικές χιλιάδες κομμάτια.

    Πέρα από αυτό, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και εκ μέρους των ιδιοκτητών προκειμένου να επικοινωνήσουν την πορεία των επιχειρήσεών τους, διοργανώνοντας συναντήσεις με αναλυτές ή conference calls, που είναι πιο διαδεδομένα, τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει και πάλι, ύστερα από ένα μακρύ διάστημα αποχής λόγω Covid, οι παρουσιάσεις στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

    Κατασκευαστικές (μεταξύ άλλων, ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 5,70% 1,67, Τεχνική Ολυμπιακή ΟΛΥΜΠ -1,42% 2,77, Intrakat ΙΝΚΑΤ 0,38% 5,35), ενεργειακές (Revoil, Ελινόιλ), μετάλλων (μεταξύ άλλων Έλαστρον, Βιοκαρπέτ, Αλουμύλ ΑΛΜΥ 2,55% 2,82), άλλες βιομηχανικές, όπως τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 0,74% 4,07, πληροφορικής, όπως η Epsilon Net ΕΠΣΙΛ -0,50% 12,02, η Entersoft, βλέπουν τις συναλλαγές τους να έχουν εκτοξευθεί από μερικά, ολίγα, δεκάδες κομμάτια σε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια ημερησίως.

    Στο σημερινό roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα παρουσιαστούν τα Πλαστικά Θράκης, το Κρι Κρι ΚΡΙ 2,37% 10,80, η ΕΧΑΕ, η Entersoft, ο ΟΛΠ, η Profile ΠΡΟΦ 1,13% 5,35, η Cenergy, η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 0,34% 5,98, η Dimand DIMAND 0,96% 9,50, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΧΑ 1,52% 2,01, ο ΑΔΜΗΕκαι η BriQ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν κανονιστεί σχεδόν 70 τετ-α-τετ ή κοινές παρουσιάσεις με και προς τους Ελβετούς τραπεζίτες.

    Επίσης, από ελληνικής πλευράς χορηγοί στην παρουσίαση των ελληνικών mid- και small-cap εταιρειών είναι η Alpha Finance, η Eurobank Equities, η Πειραιώς και η Εθνική Χρηματιστηριακή.

    Σημειώνεται ότι ακολουθεί και νέο roadshow από το Χρηματιστήριο Αθηνών για την ίδια κατηγορία μετοχών στις 22 Ιουνίου στο Παρίσι και στις 31 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη.

     Διαβάστε επίσης

    Morgan Stanley-Goldman Sachs: Πόσο θα κρατήσει η bull market;

    Eurobank Equities για ΔΕΗ: Κορυφαία επιλογή και τιμή στόχος τα 13 ευρώ

    Ebury: Όλα τα βλέμματα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ