• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

    • Bloomberg
    Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν

    Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν


    Άνοδο για τρίτη συνεδρίαση σημείωνε το πετρέλαιο μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας προς τους short-sellers ότι ο οργανισμός πετρελαιοεξαγωγικών κρατών ΟΠΕΚ+ ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές.

    Το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate – WTI) σκαρφάλωνε προς τα 74 δολάρια/βαρέλι, μετά από άνοδο σχεδόν 2% τις προηγούμενες δύο ημέρες.

    Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, προειδοποίησε τους κερδοσκόπους να «έχουν τον νου τους», μόλις μία εβδομάδα και κάτι πριν από τη συνεδρίαση του Οργανισμού για την αναθεώρηση της πολιτικής του σε ό,τι αφορά την παραγωγή πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Το γεγονός αυτό αντιστάθμισε την έλλειψη προόδου στην επίλυση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, το οποίο επηρέασε αρνητικά ευρύτερα τις αγορές.

    «Η προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας προς τις αγορές πυροδότησε ράλι ανακούφισης για το αργό πετρέλαιο», ανέφερε η Charu Chanana, στρατηγική αναλύτρια της Saxo Capital Markets με έδρα τη Σιγκαπούρη. Τα σχόλια «ενισχύουν την πιθανότητα περαιτέρω παρέμβασης του ΟΠΕΚ στην αγορά πετρελαίου για τη στήριξη των τιμών», πρόσθεσε.

    Ενισχύοντας το θετικό για την άνοδο των τιμών κλίμα, το American Petroleum Institute ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί από τα τέλη Μαρτίου.

    • Η τιμή του WTI για παράδοση τον Ιούλιο ενισχυόταν κατά 1,1% στα 73,72 δολάρια ανά βαρέλι στη Σιγκαπούρη.
    • Η τιμή του Brent για τον Ιούλιο σημείωνε άνοδο 0,9% στα 77,57 δολάρια ανά βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

    Ρόμπιν Σάιμς – Χρήστος Μιχαηλίδης: Οι παράνομες αρχαιότητες, η δικαστική διαμάχη και η ελληνική επιτυχία



    ΣΧΟΛΙΑ