• Business

    Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

    • Bloomberg
    Bernard Arnault, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Bernard Arnault, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Ο Bernard Arnault, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχασε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα λόγω των ανησυχιών ότι η χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση για τα είδη πολυτελείας.

    Ο ιδρυτής του οίκου LVMH – στο χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνονται οι τσάντες Louis Vuitton, η Moet & Chandon Champagne και ο Christian Dior – εξασφάλισε σημαντικά κέρδη κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2023, καθώς οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών ειδών πολυτελείας εκτινάχθηκαν.

    Την Τρίτη, έχασε κάποια από αυτά τα κέρδη. Η μετοχή της LVMH κατέγραψε απώλειες 5% στο Παρίσι – σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και πάνω από ένα χρόνο – εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης των τίτλων του κλάδου ειδών πολυτελείας που είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν από την αγορά περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ακόμη και μετά το selloff, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να έχει καθαρή περιουσία 191,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Από τις αρχές του έτους έχει μέχρι στιγμής κέρδη 29,5 δισ. δολαρίων.

    Το χάσμα μεταξύ της περιουσίας του Arnault και του Elon Musk της Tesla, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έχει μειωθεί σε μόλις 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η πτώση της Τρίτης ήρθε μετά από ένα μακρύ ράλι της μετοχής της LVMH, η οποία εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο 23% από τις αρχές του έτους. Ο δείκτης MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods έχει σημειώσει άνοδο 27%.

    Οι παρευρισκόμενοι σε ένα συνέδριο του κλάδου ειδών πολυτελείας στο Παρίσι που διοργάνωσε η Morgan Stanley επισήμαναν μια «σχετικά πιο υποτονική» απόδοση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Edouard Aubin, αναλυτή της τράπεζας.

    Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Deutsche Bank, Matt Garland και Adam Cochrane ανέφεραν σε σημείωμα ότι αναμένουν από τους επενδυτές να γίνουν πιο επιλεκτικοί με τις ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου ειδών πολυτελείας, λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βουτιά για LVMH, Gucci, Hermes- Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια

    LVMH: Στο top ten των εταιρειών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία-Έφτασε τα 500 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ