ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τιμές του χρυσού περιόρισαν τις απώλειές τους την Παρασκευή, μετά τα ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.
Ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 0,2% στα 4.118,29 δολάρια η ουγγιά ενώ ενδοσυνεδριακά διολίσθησε έως και το -2%. Στην εβδομάδα ωστόσο έχασε άνω του 3%, σπάζοντας το σερί 9 κερδοφόρων εβδομάδων.
Τα futures του χρυσού έχασαν επίσης 0,2% για να διαμορφωθούν στα 4.137,8 δολάρια η ουγγιά.
Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,6% στα 48,65 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες άνω του 6% στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ έτρεξαν με 3,0% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3,1%.
Οι traders έχουν προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, και αναμένουν άλλη μία τον Δεκέμβριο.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα υποχώρησε κατά 1% στα 1.608,77 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,5% στα 1.450,05 δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
EPSILONΝΕΤ: Ο Άλκης Ρουγγέρης αναλαμβάνει Εμπορικός Διευθυντής στην EPSILON HOSPITALITY
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 47.000 μονάδες o Dow Jones, νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq
- Κυρώσεις στον πρόεδρο της Κολομβίας από τις ΗΠΑ – Από τότε που ανέλαβε εκτοξεύτηκε η παραγωγή κοκαΐνης, λέει η Ουάσινγκτον
- Πετρέλαιο: Άλμα κοντά στο 7% για την εβδομάδα
- Σέινμπαουμ (Πρόεδρος Μεξικού): Σε πολύ προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ