• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi για Τιτάν: Έρχονται αναβαθμίσεις για τη μετοχή μετά τα ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η Citi διατηρεί τη σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 26 ευρώ ανά μετοχή για την Τιτάν, επίπεδο το οποίο σχεδόν το έφτασε στη σημερινή συνεδρίαση, οπότε είναι μάλλον θέμα χρόνο να υπάρξουν αναβαθμίσεις για τη μετοχή του Ομίλου.

    «Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποδηλώνουν έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 άνω των 648 εκατ. ευρώ (+4% σε ετήσια βάση), και EBITDA άνω των 138 εκατ. ευρώ (+38% σε ετήσια βάση), ξεπερνώντας το consensus κατά περίπου 7%, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας.

    Τα έσοδα αναμένεται να υπερβούν τα 2.540 εκατ. ευρώ (+11% σε ετήσια βάση) και τα EBITDA πάνω από 535 εκατ. ευρώ (+62% σε ετήσια βάση), πολύ πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρείας για πωλήσεις άνω των 2.500 εκατ. και EBITDA άνω των 500 εκατ. Το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 655 μ.β. περίπου σε ετήσια βάση σε 21,1% από μια εύκολη βάση σύγκρισης και είναι ένα περιθώριο ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία.

    Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν από €1,53 σε πάνω από €3,40 (έναντι €3,27 το consensus και €3,67 Citi και στόχος τα €3 στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2026) και ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε από 797 εκατ. στο τέλος του 2022 σε 660 εκατ. και ο δείκτης ND/EBITDA μειώθηκε από τις 2,4 φορές σε 1,2 φορές (έναντι στόχου για 1,5 με 2 φορές στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2026).

    Η Τιτάν παραμένει η κορυφαία επιλογή μας μεταξύ των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς μας αρέσει η μεγάλη έκθεση του ομίλου στην αγορά των ΗΠΑ και στην ανακάμπτουσα αγορά της Ελλάδας», εξηγεί ο Ephrem Ravi της Citi.

    «Τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2023 είναι υψηλότερα από το consensus και είναι πιθανό να επηρεάσουν θετικά τις εκτιμήσεις για το 2024 κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.

    Η Τιτάν θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα χρήσης στις 13 Μαρτίου 2024. Οι βασικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις μας και την τιμή-στόχο περιλαμβάνουν:

    · Πολιτικές προκλήσεις στην Αίγυπτο, μια αγορά στην οποία η Τιτάν πραγματοποιεί σημαντικό ποσό πωλήσεων. Βλέπουμε επίσης κινδύνους περαιτέρω υποτίμησης του νομίσματος και πίεσης των τιμών στην Αίγυπτο, καθώς και επιβράδυνση της ανάκαμψης των κατασκευών στις ΗΠΑ.

    · Οι κίνδυνοι του καθαρού χρέους και του ισολογισμού της Τιτάν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερο ζήτημα εάν η κερδοφορία επιδεινωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο», καταλήγει ο Ravi.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για Τράπεζα Πειραιώς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο νέο σχέδιο και αύξηση της τιμής στόχου στα €5,35

    BofA για Coca-Cola HBC: Ανεβάζει την τιμή στόχο στα €33,90 – Συντηρητικό το guidance

    Ambrosia Capital για ΟΤΕ: Άνω του 50% το περιθώριο για τον «ξεχασμένο πρωταθλητή»



    ΣΧΟΛΙΑ