• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Μην ενθουσιάζεστε με το τελευταίο ράλι της Wall Street

    • NewsRoom
    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Οι αμερικάνικοι δείκτες κατέγραψαν την καλύτερη εβδομάδα του έτους, κλείνοντας την περασμένη Παρασκευή με 6% κέρδη. Ο Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley και γνωστός για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του, έκανε λόγο για ένα bear market ράλι στη Wall Street.

    Αισιοδοξία λόγω ομολόγων

    Οι δυσοίωνες προοπτικές των κερδών, τα ασθενέστερα μακροοικονομικά στοιχεία και η πτωτική αναθεώρηση των αναλυτών για το τέλος της χρονιάς είναι τα σημεία που επικαλείται ο Ουίλσον για να υποστηρίξει ότι το τελευταίο ράλι των αμερικανικών δεικτών δεν είναι η αρχή μιας περιόδου ανάκαμψης.

    Μετά την εκτόξευση των αποδόσεων των ομολόγων, πριν λίγες εβδομάδες, η ομιλία του Πάουελ ελήφθη ως σήμα για τις αγορές ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις στα επιτόκια. Αυτό αποσυμπίεσε την εκρηκτική κατάσταση στα ομόλογα, με το 10ετές να αγγίζει το 5% σε υψηλά 17ετίας και εκτόξευσε τις μετοχές.

    Οι ελπίδες των επενδυτών για μία ήπια προσγείωση οδήγησαν στο να κλείσουν με ανάκαμψη 6% ο S&P 500 και ο Nasdaq 100, εν μέσω υποχώρησης των αποδόσεων των ομολόγων.

    Η καλύτερη εβδομάδα για τον S&P

    Ο Ουίλσον, ο οποίος διαψεύστηκε στην αρχή της χρονιάς, εκτιμώντας ότι η αγορά θα βουλιάξει, ενώ αντίθετα οι δείκτες στις παγκόσμιες αγορές εκτοξεύτηκαν, παραμένει «αρκούδα» στις εκτιμήσεις του, με τις επιδόσεις της αγοράς να τον έχουν επιβεβαιώσει τους τελευταίους μήνες.

    Τα σημάδια για βουτιά των δεικτών

    Η ανησυχία για τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων – η τελευταία δημοσκόπηση του CNBC δείχνει ότι τα επιτόκια δεν θα μειωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 από τη Fed- παραμένει και οι εταιρείες παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης στα οικονομικά τους αποτελέσματα, με τα κέρδη σε πολλές περιπτώσεις να είναι αδύναμα.

    «Η πτώση των αποδόσεων έχει να κάνει περισσότερο με τους περιορισμούς στην έκδοση ομολόγων και τα ασθενή οικονομικά στοιχεία και όχι με το σενάριο που υποστηρίζουν οι «ταύροι» ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα μέσα στο έτος», αναφέρει ο Ουίλσον.

    Ο αναλυτής της Morgan Stanley πριν λίγες ημέρες ξεχώρισε ως ο καλύτερος στρατηγικός αναλυτής χαρτοφυλακίου από τους επενδυτές στην κατάταξη του Institutional Investor για το 2023, με αξιολογήσεις από 4.218 διαχειριστές χαρτοφυλακίου και αναλυτές σε 1.667 ιδρύματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Προτείνει ‘buy’ σε Alpha Bank και ‘hold’ σε Τράπεζα Πειραιώς

    Ebury: Το δολάριο αποδυναμώνεται, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου εκτοξεύονται

    Χρηματιστήριο: Εβδομάδα εξελίξεων για τις τράπεζες, ανεβαίνει το θερμόμετρο, κέρδη για Aegean



    ΣΧΟΛΙΑ