• ΑΓΟΡΕΣ

    Morgan Stanley: Bear market στις μετοχές-Αγοράστε ομόλογα

    • NewsRoom

    Michael Wilson, αναλυτής Morgan Stanley


    «Καλύτερα να αγοράσετε ομόλογα» προτρέπει τους επενδυτές ο κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικ Ουίλσον.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή, η bear market για τις αμερικάνικες μετοχές θα παραταθεί και τον Δεκέμβριο. «Θεωρούμε ότι ή θα έχουμε οικονομική ύφεση ή ύφεση στα εταιρικά κέρδη», ανέφερε.

    Σύμφωνα με τον Ουίλσον, η σειρά είναι απλή: «Πρώτα πρέπει να έχετε μετρητά, μετά ομόλογα και στο τέλος μετοχές».

    Οδηγίες προς traders και επενδυτές

    Για τους traders που θέλουν να συνεχίσουν τις συναλλαγές, ο Ουίλσον προτείνει τον Nasdaq ή τις μετοχές μακράς διαρκείας και ξεκαθαρίζει: «Αυτό είναι για όσους κάνουν trading. Για τους επενδυτές η προτροπή είναι να αγοράσουν ομόλογα».

    Για τον Ουίλσον, η αισιοδοξία των επενδυτών για ανάκαμψη, δεν είναι ένα σίγουρο στοίχημα. Οι επενδυτές ποντάρουν σε «φρένο» της Fed στα επιτόκια, όμως ο ίδιος δεν έχει αναθεωρήσει το αρχικό του σενάριο για κατάρρευση του δείκτη στις 3.000 ή 3.300 μονάδες μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2023.

    Γιατί δεν έχει τελειώσει η bear market

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός είναι αυτός που οδήγησε τα κέρδη σε υψηλά επίπεδα. «Όσο ο πληθωρισμός θα μειώνεται το επόμενο έτος επιστρέφοντας στο 2% με 3% μέχρι το τέλος του 2023, αυτό θα είναι κακό για τις μετοχές. Θα είναι όμως καλό για τα ομόλογα», αναφέρει.

    «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε bear market», αναφέρει.

    Ο Ουίλσον κατάφερε να ξεχωρίσει τη φετινή χρονιά, καθώς ήταν ο μόνος αναλυτής που προέβλεψε εύστοχα τη μεγάλη πτώση του S&P 500 φέτος, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε ανάκαμψη θα ήταν ένα ράλι εν μέσω bear market.

    Γι’ αυτό το  λόγο και αναδείχθηκε φέτος στον Νο 1 στρατηγικό αναλυτή σύμφωνα με την έρευνα της Institutional Investor.

    Απαισιόδοξοι οι αναλυτές

    Για απότομη βουτιά κάνουν λόγο και οι αναλυτές της JP Morgan το πρώτο εξάμηνο του 2023, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οφείλεται σε ήπια ύφεση και την αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

    «Ο S&P 500 πιθανότατα θα επιστρέψει στα χαμηλά του τρέχοντος έτους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, έγραψαν σε σημείωμα τους, υποδηλώνοντας πτώση περίπου 12% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Αντίστοιχες προβλέψεις έχουν κάνει τόσο η Goldman Sachs όσο και η Deutsche Bank AG, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει για μία δύσκολη επόμενη χρονιά για τις αμερικάνικες μετοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    BofA: Ξεκινήστε να αγοράζετε μετοχές το πρώτο εξάμηνο του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ