• ΑΓΟΡΕΣ

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εξασφαλισμένο μέρισμα για τα επόμενα χρόνια παρά τις επενδύσεις 3 δισ. ευρώ  

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εξασφαλισμένο μέρισμα για τα επόμενα χρόνια παρά τις επενδύσεις 3 δις. ευρώ  

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Όχι μόνο τα φετινά, αλλά και τα Χριστούγεννα των επόμενων ετών που θα ακολουθήσουν οι μέτοχοι στον ΟΤΕ θα κάνουν ήσυχα Χριστούγεννα, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς για την μετοχή του ΟΤΕ.

    Υπό το management του Μιχάλη Τσαμάζ, η θητεία του οποίου, ως γνωστόν, ανανεώθηκε μέχρι ο 2024, ο Οργανισμός έχει γυρίσει σελίδα και το σημαντικότερο, παρά το αστρονομικό ποσό των 3 δισ. Ευρώ για επενδύσεις που θα φέρουν τις οπτικές ίνες κυριολεκτικά στην πόρτα των πελατών, εγγυάται μέρισμα και στήριξη της μετοχής και των συμφερόντων των μετόχων μέσω της επαναγοράς ιδίων μετοχών, με την έκτακτη γενική συνέλευση της 18/1 να λαμβάνει τη σχετική απόφαση.

    Από το 2018 μέχρι το 2021 ο Μιχάλης Τσαμάζ εργαζόταν στο να συγκεντρώσει ο ΟΤΕ ισχυρά πλεονάσματα. Η αύξηση των συνολικών επενδύσεων του Ομίλου σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, που αναμένεται αρχικά να εκφραστεί σε αύξηση των ετήσιων επενδύσεων κατά 100 εκατ. ευρώ στα περίπου 600 εκατ. ευρώ, έχει το πράσινο φως του βασικού μετόχου, της Deutsche Telekom, και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

    Όχι μόνο αυτό, αλλά η αύξηση των ετήσιων επενδυτικών δαπανών θα προέλθει από ιδία κεφάλαια του ΟΤΕ. Σημειωτέον, ότι ο Μιχάλης Τσαμάζ δεσμεύτηκε πως τα επόμενα χρόνια ο Οργανισμός θα συνεχίσει να προσφέρει μια ελκυστική αμοιβή προς τους μετόχους του, η οποία θα κινείται μεταξύ μερισμάτων, αλλά και της επαναγοράς ιδίων μετοχών.

    Η αγορά που επαναφέρει τον ΟΤΕ πάνω από τα 16 ευρώ με στόχο τα υψηλά των 52 εβδομάδων που είναι τα 16,75, διαπιστώνει ότι τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2018-2021 θα ενσωματωθούν στις ετήσιες ταμειακές ροές τα επόμενα χρόνια, για να στηρίξουν τη συνολική πολιτική αμοιβών των μετόχων τα επόμενα έτη. Η ουσία είναι ότι το μέρισμα θα παραμείνει εξασφαλισμένο.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει τη πολιτική αμοιβών των μετόχων για το 2022 καθώς και για τα επόμενα έτη στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2021.

    Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, με βάση τα στοιχεία του 9μήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ανέρχονταν στα 904,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30%! Ο δε καθαρός δανεισμός εμφανίζει μείωση πάνω από 26%, στα 764 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Έκτακτη ΓΣ στις 18 Ιανουαρίου για την έγκριση προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών

    Πώς ο ΟΤΕ θα αλλάξει την ταχύτητα της χώρας-Όλο το σχέδιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ