• Μετοχές

    Τι κρύβει η άνοδος της Viohalco


    Άνοδο 4,03% σημειώνει η μετοχή της Viohalco (ΒΙΟ 3,725€), ύστερα από έντονη φημολογία ότι ο όμιλος ενδέχεται να αποτελέσει στρατηγικό επενδυτή στη Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου.

    Όπως είχε αναφέρει από χθες το mononews.gr, η αδιέξοδη κατάσταση της Χαλυβουργικής οδεύει προς λύση, με τη Γενική Συνέλευση που έχει δρομολογηθεί για τις 4 Ιουλίου να επιφυλάσσει το ενδεχόμενο σημαντικών ανακοινώσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την εταιρεία.

    Η Χαλυβουργική βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και πολλοί εκτιμούν ότι ο όμιλος Στασινόπουλου αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση υποψηφίου. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι από την πλευρά της Βιοχάλκο επισημαίνεται ότι σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    Η μετοχή της ΒΙΟ έχει περάσει νωρίτερα στην κορυφή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημειώνοντας την καλύτερη ενδοσυνεδριακή επίδοση και αγγίζοντας στα υψηλά της, τα 3,875€ (+7,78%), παρά τη σημερινή διορθωτική διάθεση του Χρηματιστηρίου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Cenergy (+0,27%) και ΕΛΧΑ (+2,04%).



    ΣΧΟΛΙΑ