• Business

    Το νέο «θρίλερ» με τη Χαλυβουργική και οι συζητήσεις με τη Βιοχάλκο

    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    «Δεν μας πληρώνει, αν δεν πείσουμε τη διοίκηση Σκινδήλια να παραιτηθεί».

    Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει στο mononews.gr την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία o Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής κ. Γιώργος Γάκης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους  ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Χαλυβουργική, κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους τη μισθοδοσία του μήνα Μαΐου.

    Οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει για αύριο 2ωρη στάση εργασίας 10-12 π.μ. και τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος της Χαλυβουγικής και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ιδιοκτησία, που τους πιέζει να κάνουν όσα η ίδια δεν μπορεί.

    Η εταιρεία Χαλυβουργική δεν είναι σε λειτουργία και βάλλεται και από τη μεγάλη διαμάχη πατέρα και υιών Αγγελόπουλου για το θέμα της δικαστικής συμπαράστασης που, αν και το κέρδισε πρωτόδικα η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η δική στο Εφετείο.

    Στο μεταξύ οι σχέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σκινδήλια και του ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλου είναι τεταμένες, καθώς ο κ. Σκινδήλιας είχε προταθεί από τους υιούς Αγγελόπουλου ως δικαστικός συμπαραστάτης.

    “Δεν είναι δική μας δουλειά να πείσουμε το Διευθύνοντα  Σύμβουλο να παραιτηθεί και η ιδιοκτησία μας έχει βάλει στη μέση. Αν δεν τον θέλει ας τον απολύσει, πώς είναι δυνατό να το κάνουμε εμείς; Από ό,τι μας λένε οι δικηγόροι ο κ. Κ. Αγγελόπουλος θέλει να πείσουμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο να παραιτηθεί ή έστω να συνεργαστεί μαζί του, δίνοντας τα στοιχεία που χρειάζεται στην PricewaterhouseCoopers. Η πλευρά ωστόσο της διοίκησης αρνείται ότι δεν συνεργάζεται και λέει ότι δεν τους έχει  ζητηθεί τίποτα.

    Κι εμείς είμαστε απλήρωτοι και στη μέση, ενώ ο ιδιοκτήτης κάνει γενική στάση πληρωμών και δεν πληρώνει τίποτα. Πέσανε οι ρυθμίσεις στον Δήμο και σε λίγο θα μας κόψουν και το  νερό. Γι αυτό και αύριο πραγματοποιούμε δίωρη στάση εργασίας, και θα βγούμε στο δρόμο στο ύψος του εργοστασίου για να δημοσιοποιήσουμε σε όλους την κατάσταση στην οποία  που μας έχει φέρει”.

    Κανένα σχέδιο. Ελπίδες μόνο στη Βιοχάλκο

    “Δεν έχει σχέδιο εξυγίανσης, ούτε κανένα σχέδιο. Είναι όλα στον αέρα για ένα καπρίτσιο, επειδή τσακώνεται με τα παιδιά του. Όμως η εταιρεία είναι στο όνομά του και πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Και όσο δεν  έχει κλείσει την εταιρεία, πρέπει να πληρώνει τους εργαζόμενους. Και από ότι ξέρουμε δεν μπορεί απλά να το κλείσει, ενώ έχει τέτοιες οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων στις τράπεζες. Τώρα το σενάριο είναι να το πάρει κάποιος άλλος να το δουλέψει, αλλά μόνο σαν χαλυβουργία γιατί δεν εγκρίθηκε από ότι μάθαμε καμιά αλλαγή χρήσης.

    Το μόνο που προσπαθεί τώρα η PriceWaterhouse είναι να βάλει ένα νέο επενδυτή και ο μοναδικός που έχει ενδιαφέρον και συζητάνε από ότι μαθαίνουμε  είναι ο όμιλος Βιοχάλκο.”



    ΣΧΟΛΙΑ