• Μετοχές

    Γιώργος Στάσσης: Παραμένει το guidance για EBITDA 800-900 εκατ. ευρώ το 2022 και 1,2 δισ. ευρώ το 2023

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Η μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 , που σημειώνει, μετά την Coca Cola ΕΕΕ 0% 29,50  τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξεκίνημα της χρονιάς, κατά 18,7%, μπορεί να ισορροπεί αισθητά χαμηλότερα από τα 9 ευρώ που πραγματοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά οι βασικοί παίκτες που συμμετείχαν στην αύξηση, τα μεγάλα  funds, παραμένουν στη θέση τους. CVC, Oak Hill, EBRD, BlackRock, Fidelity, Wellington,  Helikon, Covalis, GAMA, Discovery, Zimmer, Kayne Anderson, T Rowe, Millennium Partners, Hengistbury Inv. Partners, Light Sky, JNE Partners, Ghisallo Capital, Fiera Capital, Schronfeld Strategic Advisors, είναι μερικά από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια του κόσμου που περιβάλλουν με εμπιστοσύνη το  management της Επιχείρησης, σε μία δύσκολη συγκυρία.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία με βάση το  guidance που έχουν οι ξένοι δεν αλλάζει κάτι από την στρατηγική της ως προς το EWBTITDA, τόσο για φέτος, όσο και για το 2023, που θα παραμείνουν περί τα 900 εκατ. ευρώ και 1,2 δις. ευρώ αντιστοίχως, θέλοντας έτσι να καταδείξουν ότι η ΔΕΗ παρά την ενεργειακή κρίση είναι σε θέση και να διατηρήσει τα κέρδη της, αλλά και να χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά.

    Την Παρασκευή, σε έκθεσή της η Axia σημειώνει ότι η πτώση στη μετοχή της Επιχείρησης είναι αδικαιολόγητη  εξακολουθώντας  να διατηρεί τιμή-στόχο στα 15,1 ευρώ και σύσταση “buy”. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η τιμή της μετοχής της ΔEΗ υποχώρησε κατά 10% την τελευταία εβδομάδα (14,5% κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου), λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων αλλά και την αστάθεια στις αγορές ενέργειας.

    Παράλληλα, στην αγορά ακούγονται σενάρια για πιθανά ρυθμιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των κερδών της επιχείρησης.

    Ο οίκος σημειώνει ότι η ενέργεια αποτελεί όντως την πιο σημαντική και άμεση έκθεση της χώρας στις γεωπολιτικές εντάσεις και αναμένει ότι οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν ασταθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα με περιορισμένη ορατότητα.

    Ωστόσο, εκτιμά ότι η ΔEΗ, δεδομένης της καθετοποιημένης δομής της αλλά και των θέσεων hedging, παραμένει σε θέση να παράξει EBITDA της τάξεως των 800-900 εκατ. ευρώ το 2022.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Στάσσης στις επαφές που έχει με ξένους θεσμικούς δεν έχει αλλάξει ούτε λέξη απ’ όσα αναφέρονται στις ενημερώσεις των αναλυτών, κάτι που θα οριστικοποιθηθεί με τα αποτελέσματα της χρήσης του 2021 που αναμένονται μέχρι τέλος Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Σε ελεύθερη πτώση οι τράπεζες, βουτιά σχεδόν 8% για τον γενικό δείκτη το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ