• Μετοχές

    Eurobank Equities: Ξεκινά κάλυψη της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών – Σύσταση buy και τιμή στόχος τα 3,3 ευρώ

    • NewsRoom


    Η Eurobank Equities ξεκινά κάλυψη της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών με Σύσταση για ‘Αγορά’ και τιμή στόχο τα 3,3 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου >50% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα), ενώ προσθέτει τη μετοχή στο χαρτοφυλάκιο των κύριων επενδυτικών επιλογών της.

    Όπως αναφέρει στην έκθεσή της, ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρίας διευκολύνει την εκτέλεση ενός φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου ύψους 5 δις Ευρώ κατά την επόμενη δεκαετία, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης και ρυθμό ανάπτυξης της κερδοφορίας κατά 10% περίπου σε επίπεδο EBITDA κατά την επόμενη πενταετία.

    Εκτιμά συνολικά μερίσματα άνω των 130 εκατ. ευρώ από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που υπονοεί μέση μερισματική απόδοση 5% περίπου.

    Τονίζει πως η μετοχή διαπραγματεύεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα (25-45%) σε σχέση με τη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με Ευρωπαϊκές εταιρίες διαχείρισης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (οι οποίες διαπραγματεύονται υψηλότερα σε σχέση με τη ΡΠΒ τους).



    ΣΧΟΛΙΑ