• Μετοχές

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, CENER, ΕΤΕ 

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    BUY HOLD SELL


    Περιεχόμενα

    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 08-04-24

    ΓΔ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    Ο ΓΔ συνέχισε έντονα ανοδικά σε μια συνεδρίαση που έφερε την τιμή του δείκτη να αγγίζει τον Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) αλλά να μην καταφέρνει τελικά την υπέρβασή του διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση. Παραμένει ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου ο καθοδικός στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 1330 μονάδων. Το ημερήσιο όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1433 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 9/4 είναι η κατερχόμενη γραμμή Κ1 στις 1430 μονάδες υπέρβαση της οποίας ακυρώνει τον καθοδικό σχηματισμό και τον στόχο των 1330 μονάδων. Το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική στις 1425 μονάδες, και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 1404 μονάδες που αποτελούν αντιστάσεις, πιέζουν την τιμή καθοδικά και τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τις 1433 και 1438 μονάδες. Στηρίξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καθοδική συνέχεια δεν υφίστανται κοντά στην περιοχή που κινείται η τιμή του ΓΔ ενώ επιστροφή χαμηλότερα από την Β1 και τις 1388 μονάδες ενισχύει την καθοδική δυναμική.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1268 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 9/4 είναι οι 1218 μονάδες που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, η Κ1 στις 1208 μονάδες και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 1201 μονάδες που αποτελούν αντιστάσεις και πιέζουν την τιμή καθοδικά ενώ τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τις 1268 και 1270 μονάδες. Στηρίξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καθοδική συνέχεια δεν υφίστανται κοντά στην περιοχή που κινείται η τιμή του δείκτη και μέχρι τη μεσοπρόθεσμη στήριξη στις 1110 μονάδες.

    ΑΒΑΞ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει αμετάβλητη παρά την έντονη ανοδική αντίδραση. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στα 1,69€. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 9/4 είναι τα 1,62€ που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στα 1,60€ και η Κ1 στα 1,57€ που αποτελούν αντιστάσεις και πιέζουν την τιμή καθοδικά ενώ τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τα 1,69€ και 1,80€ μονάδες. Στηρίξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καθοδική συνέχεια δεν υφίστανται κοντά στην περιοχή που κινείται η τιμή της μετοχής εκτός από τη μη επιβεβαιωμένη στα 1,44€.

    CENER

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στα 7,01€. Και η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η τιμή της μετοχής ξέφυγε ανοδικά από τον τριγωνικό σχηματισμό Τ1-Β1 αυξάνοντας τις πιθανότητες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης και την εκδήλωση προσπάθειας επίτευξης νέου υψηλού 120 ημερών. Λόγω απουσίας αντιστάσεων κοντά στην τιμή της μετοχής για την 9/5 σημαντικά τεχνικά επίπεδα είναι ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στα 7,18€ και η ανερχόμενη Β1 στα 7,12€ η οποία στηρίζει την τιμή της μετοχής από τα τέλη Φεβρουαρίου. Τα παραπάνω αποτελούν στηρίξεις και οδηγούν την τιμή της μετοχής ψηλότερα ενώ σε τυχόν διάσπασή τους θα δοκιμαστούν οι επόμενες στηρίξεις. Αυτές είναι το όριο μεταβολής της βραχυπρόθεσμης τάσης στα 7,03€ και το όριο μεταβολής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική στα 7,01€. Τυχόν διάσπαση και των δευτέρων θα αλλάξει την γενικότερη τεχνική εικόνα της μετοχής σε καθοδική.

    ΕΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στα 6,90€. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η τιμή της μετοχής έχει εκδηλώσει μια ανοδική αντίδραση με αποτέλεσμα την υπέρβαση του Εκθετικού Μέσου Όρου των 30 ημερών (ΕΜΑ30) χωρίς όμως επιβεβαίωση και περαιτέρω σηματοδότηση. Για την 9/4 σημαντικά τεχνικά επίπεδα είναι το επίπεδο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική στα 7,45€ που ταυτόχρονα αποτελεί και αντίσταση ενώ τυχόν υπέρβασή του ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη νέου υψηλού 120 ημερών. Στηρίξεις είναι ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στα 7,17€ και η Α1 στα 6,91€ που τυχόν  διάσπασή της συνδυάζεται με την σχεδόν ταυτόχρονη διάσπαση του ορίου αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική στα 6,90€ και είναι πιθανό να προκαλέσει κίνηση της τιμής προς την περιοχή των 6,30€.

    DJI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/04/24

    H τεχνική εικόνα του αμερικάνικου δείκτη παραμένει με καθοδική δυναμική. Συγκεκριμένα την 3/4 αρχικά αντιστράφηκε η βραχυπρόθεσμη τάση σε καθοδική και την επόμενη ημέρα 4/4 αντιστράφηκε η μεσοπρόθεσμη τάση σε καθοδική με την οριακή διάσπαση του ορίου αλλαγής της τάσης και του Εκθετικού Μέσου Όρου των 30 ημερών (ΕΜΑ30). Η ανοδική αντίδραση της 5/5 δεν έφερε κάποια σηματοδότηση αφού το υψηλό ημέρας βρέθηκε απλά πάνω στον ΕΜΑ30 ενώ το ίδιο έγινε και την 8/4.  

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 9/4 είναι οι 39019 μονάδες που βρίσκεται ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) και  αποτελεί αντίσταση και πιέζει την τιμή καθοδικά. Τυχόν υπέρβασή του σηματοδοτεί πιθανή συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης προς τις αντιστάσεις που βρίσκονται ψηλότερα. Στήριξη αλλά όχι επιβεβαιωμένη αποτελεί το πρόσφατο τοπικό χαμηλό στις 38597 μονάδες του οποίου η διάσπαση επιβεβαιώνει και ενισχύει την καθοδική δυναμική που έχει εκδηλωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Fourlis: Τι βλέπουν για τα αποτελέσματα οι αναλυτές

    NBG Securities για ΔΑΑ: Ξεκινά με ουδέτερη σύσταση και €8,30 στόχο για τη μετοχή

    Τα κέρδη των εισηγμένων ελληνόκτητων ναυτιλιακών εταιρειών υπερέβησαν τα 2,3 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ