• Μετοχές

    Fourlis: Τι βλέπουν για τα αποτελέσματα οι αναλυτές

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis


    Αύξηση 6,5% στα έσοδα, στα 533,9 εκατ. ευρώ, και μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 13,5% εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει για το 2023 η Fourlis, σύμφωνα με τους αναλυτές της AXIA.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα αποδίδεται αφενός στην ισχυρή ανάπτυξη της IKEA και αφετέρου στην οργανική ανάπτυξη του κλάδου αθλητικών ειδών (αν και ο συγκεκριμένος κλάδος επηρεάζεται από την πώληση των δραστηριοτήτων της Intersport στην Τουρκία και της Athlete’s Foot).

    Τα EBITDA προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 44,3 εκατ. ευρώ (+11,9% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη στα 24,1 εκατ. ευρώ, με άνοδο 21,9% σε ετήσια βάση, υποβοηθούμενα από τα σημαντικά κέρδη αναπροσαρμογής της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Trade Estates.

    Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας υπολογίζεται ότι θα κλείσουν στα 17,1 εκατ. ευρώ (-13,5% σε ετήσια βάση), λόγω της μείωσης του μεριδίου της Fourlis στην Trade Estates.

    Σε επίπεδο τριμήνου, μετά την πώληση των θυγατρικών στα αθλητικά είδη και λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες (που επηρεάζουν τα αθλητικά) και τα αυξημένα έξοδα της Trade Estates (συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου της IPO), οι αναλυτές της AXIA εκτιμούν ότι τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 144,7 εκατ. ευρώ, και τα EBITDA κατά 15,7%, στα 12,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα μετά τις μειοψηφίες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 11,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,5% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2022.

    H Fourlis θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο και το 2023 αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της AXIA για τα αποτελέσματα της Fourlis
    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της AXIA για τα αποτελέσματα της Fourlis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Η απόδειξη πως το “quiet luxury” design trend υπερδιπλασιάζει κέρδη

    NBG Securities για ΔΑΑ: Ξεκινά με ουδέτερη σύσταση και €8,30 στόχο για τη μετοχή

    Χρυσοχοΐδης: Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house για την ασφάλεια των γυναικών



    ΣΧΟΛΙΑ