• Μετοχές

    Απίστευτο: Στο +30% η MIG – Ποιοι κλείδωσαν την μετοχή

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets


    Νέο ράλι,  που εκτιμάται ότι  συνδέεται με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πάρει θέση στην μετοχή, αυτή την ώρα για την MIG.

    H μετοχή είναι κλειδωμένη στο +30% στα 0,217 ευρώ.

    Στο bid αυτή την στιγμή υπάρχουν 31.424.000 μετοχές.

    Η κίνηση αυτή δεν έχει λογική, εκτός εάν συνδέεται με την ομάδα του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου που επιθυμούν να αυξήσουν την θέση τους στο 20% από το 10%, προκειμένου να ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία.  Ή να θέλουν να αποκτήσουν καταστατική μειοψηφία (1/3 των μετοχών και 1 μετοχή) προκειμένου να μπορέσουν να μπλοκάρουν το deal

    To τελευταίο, πάντως, θα πρέπει να συνοδευτεί και από δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο της εταιρείας.

    Η δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την MIG, έγινε στα 0,166 ευρώ.

    Υπάρχει και μια άλλη εκτίμηση η οποία σήμερα φαντάζει απίθανη.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς να ετοιμάζει αναθεωρημένη δημόσια πρόταση.

    Στην χθεσινή γενική συνέλευση, η οποία αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου, ο Μάριος Ηλιόπουλος (ελέγχει το 10% των μετοχών) άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της διοίκησης, κατηγορώντας την για μεροληπτική άσκηση διοίκησης υπέρ του βασικού μετόχου, δηλαδή της Πειραιώς (ελέγχει το 52%). 

    Και στο επίκεντρο της κριτικής, φυσικά, τέθηκε η απόφαση μεταβίβασης της Attica Group στην Strix (θυγατρική της Πειραιώς), με αντάλλαγμα την εξόφληση των εκκρεμούν δανείων της MIG προς την τράπεζα. 

    Με δεδομένου ότι η Πειραιώς ελέγχει το 52% των μετοχών, τα περιθώρια μη ολοκλήρωσης του deal μοιάζουν μικρά. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η στρατηγική του κ. Ηλιόπουλου, η οποία συμπυκνώνεται στην προσπάθεια αύξησης της επιρροής του, δύναται να δυσκολέψει αυτή τη διαδικασία. 

    Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η μετοχή της MIG μετράει σωρευτική άνοδο κατά 215%, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να καθορίζεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    MIG: Για τις 3 Μαρτίου μετατέθηκε η Έκτακτη ΓΣ των μετόχων



    ΣΧΟΛΙΑ