• Μετοχές

    Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Aegean, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Motor Oil, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ – Ποιες μετοχές θα πάνε πάνω

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 01-04-22

    Γενικός Δείκτης

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 843 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Την περασμένη εβδομάδα ο ΓΔ παρέμεινε ψηλότερα των 879 μονάδων χωρίς όμως να καταφέρει να υπερβεί την πίεση των SMA50-SMA200 που φαίνεται ισχυρή και ικανή να εμποδίσει το δείκτη να κινηθεί ψηλότερα.

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια προϋπόθεση είναι η υπέρβαση των SMA50-200 ενώ επιβαρύνει αρκετά την τεχνική εικόνα η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    ΔΤΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 605 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Εξακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης να βρίσκεται υπό την πίεση του SMA50 παρότι ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα προσπάθησε την υπέρβασή του ώστε να δημιουργήσει συνθήκες για συνέχεια της ανόδου προς τις 745 μονάδες.

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια αρκεί η απλή υπέρβαση του SMA50 και φυσικά η παραμονή της τιμής του τραπεζικού δείκτη ψηλότερα από αυτόν.

    ΑΛΦΑ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση του 1,06€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική.

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση που ολοκληρώθηκε με αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης του SMA200 αφού η πίεση που άσκησε στη μετοχή αποδείχθηκε ισχυρότερη της ανοδικής της δυναμικής.

    Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η υπέρβαση του SMA200 και στη συνέχεια η σταθεροποίηση ψηλότερα από αυτόν προκειμένου να εκδηλωθεί προσπάθεια για υπέρβαση της αντίστασης στα 1,18€. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με οπισθοχώρηση της τιμής χαμηλότερα των 1,08€ και αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    ΑΡΑΙΓ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 5,04€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση μετά την υπέρβαση του SMA50 είναι ανοδική.

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση που ολοκληρώθηκε με διαδοχικές επιτυχημένες προσπάθειες υπέρβασης των SMA200 και SMA50 καθώς και του επιπέδου των 5,48€ γεγονός που έφερε την τιμή να αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 5,80€.

    Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η υπέρβαση της αντίστασης στα 5,80€ και στη συνέχεια η σταθεροποίηση ψηλότερα από αυτή. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με οπισθοχώρηση της τιμής χαμηλότερα του SMA50.

    ΔΕΗ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική. Αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 7,80€ (κλείσιμο)

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση χωρίς όμως να πετύχει την υπέρβαση των 7,80€ και να σηματοδοτήσει το τέλος της διόρθωσης. Όσο η μετοχή κινείται υποτονικά τόσο αυξάνεται η καθοδική πίεση με τις αντιστάσεις να ενισχύονται. Στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 7,98€ και του SMA50.

    Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι αρχικά η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική όμως ουσιαστικό βήμα θα είναι η υπέρβαση των 7,98€ και του SMA50. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με επίτευξη νέου χαμηλού (<7,08€).

    ΕΥΡΩΒ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1,00€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή αφού επιβεβαίωσε την υπέρβαση του SMA50 συνέχισε ανοδικά και πέτυχε και την υπέρβαση των 1,05€.

    Για την επόμενη εβδομάδα προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η διατήρηση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης και ακόμη καλύτερα της τιμής της μετοχής ψηλότερα των 1,05€. Επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας με απώλεια του SMA50.

    ΜΟΗ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 13,41€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ολοκληρώθηκε ένας σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ με γραμμή λαιμού όπως στο διάγραμμα και ανοδικό στόχο στην αντίσταση στα 14,70€. Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή με μια εντυπωσιακή ανοδική συνεδρίαση πέτυχε την υπέρβαση των SMA50-200 πλησιάζοντας στον ανοδικό στόχο του σχηματισμού.

    Για την επόμενη εβδομάδα είναι αρκετά πιθανό να φτάσει η τιμή της μετοχής στην αντίσταση στα 14,70 υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την στήριξη των SMA, απώλεια των οποίων επιβαρύνει σημαντικά την τεχνική εικόνα.

    ΜΥΤΙΛ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 14,00€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ολοκληρώθηκε ένας σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ με γραμμή λαιμού όπως στο διάγραμμα και ανοδικό στόχο στην περιοχή των 15,60€. Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή με μια εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση πέτυχε την υπέρβαση των SMA50-200.

    Για την επόμενη εβδομάδα είναι αρκετά πιθανό να φτάσει η τιμή της μετοχής στον ανοδικό στόχο που έχει τεθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την στήριξη των SMA. Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται ιδιαίτερα με την απώλεια του SMA50.

    ΤΕΝΕΡΓ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 15,02 €.

    Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδικά.

    Πέτυχε τον τελικό της στόχο στα 17€ η μετοχή.

    Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ανοδική επέκταση ακόμη και ψηλότερα από τα 20€ η πιθανότερη εξέλιξη είναι η εμφάνιση μιας μεσοπρόθεσμης  διορθωτικής κίνησης η οποία είναι πιθανό να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

    Φυσικά οι δύο διορθωτικές συνεδριάσεις δεν αποτελούν ένδειξη για την έναρξη μεσοπρόθεσμης διόρθωσης προς το παρόν και θα πρέπει να προηγηθεί κάποιος αντιστρεπτικός σχηματισμός για να επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο.

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια θα πρέπει να επιτευχθεί νέο υψηλό.

    DOW

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 34358 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης κατάφερε να υπερβεί τον SMA200 όμως στη συνέχεια γύρισε χαμηλότερα χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την τρέχουσα ανοδική του προοπτική. Ισχύει ο ανοδικός στόχος στις 36145 μονάδες που τέθηκε με την ολοκλήρωση του σχηματισμού διπλού πυθμένα (γραμμή λαιμού η NL). Ο δείκτης αντιμετωπίζει την πίεση του SMA200 ενώ λίγο ψηλότερα βρίσκεται η αντίσταση στις 35625 μονάδες.

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια προϋπόθεση είναι η εκ νέου υπέρβαση του SMA200 και η σταθεροποίηση της τιμής του δείκτη πάνω από αυτόν ώστε να αντιμετωπίσει στη συνέχεια την πίεση της αντίστασης στις 35625 μονάδες. Επιβαρύνει αρκετά την τεχνική εικόνα η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης που αν συμβεί θα συνδυαστεί και με καθοδική διάσπαση του SMA50.

    EUR/USD

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1,097$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Την περασμένη εβδομάδα η ισοτιμία αντιμετώπισε την πίεση του SMA50 και της διπλής αντίστασης στα 1,115-1,120$ με αποτέλεσμα μια μικρή υποχώρηση της τιμής που δεν επηρέασε αρνητικά την βραχυπρόθεσμη ανοδική προοπτική (ορίζεται με την ανερχόμενη Α).

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια προϋπόθεση είναι η υπέρβαση του SMA50 και της διπλής αντίστασης στα 1,115-1,120$ που αναμένεται να είναι δύσκολη. Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται αρκετά με απώλεια της Α και αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    WTI

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 114,93$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του αργού διόρθωσε προς τον SMA50 πετυχαίνοντας μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση και την καθοδική διάσπασή του καθιστώντας τη μεσοπρόθεσμη τάση ουδέτερη.

    Για να υπάρξει ανοδική συνέχεια θα πρέπει να ανακτηθεί άμεσα ο SMA50 και πολύ γρήγορα να αντιστραφεί η βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, διαφορετικά η διάσπαση του SMA50 μπορεί να οδηγήσει την τιμή χαμηλότερα. Αν διασπαστεί καθοδικά το επίπεδο των 93,5$ που αποτελεί τη γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού διπλής κορυφής που βρίσκεται υπό κατασκευή και  σηματοδοτεί τη συνέχεια της διόρθωσης τότε τίθεται καθοδικός στόχος τουλάχιστον στην περιοχή του SMA200 με προοπτική να φτάσει ακόμη και στο πρόσφατο χαμηλό 120ημερών.

     * Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ