• ΑΓΟΡΕΣ

    Κάτω από τα 80 δολάρια το πετρέλαιο, σε χαμηλό 2,5 μηνών

    • NewsRoom


    Ούτε η ένταση στη Μέση Ανατολή, ούτε η πρόθεση για επέκταση των περικοπών στη παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία έχουν επηρεάσει την σταθερά πτωτική πορεία του πετρελαίου.

    Οι ανησυχίες των επενδυτών για τις επόμενες κινήσεις της Fed έχουν ρίξει τις αγορές μετοχών και βυθίζουν περαιτέρω τη τιμή του πετρελαίου.

    Τα futures για το αργό τύπου Brent υποχώρησαν στα 83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικάνικο αργό τύπου West Texas Intermediate έπεσε κάτω από τα 79 δολάρια την Τρίτη.

    Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

    Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Fed ίσως να μην έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, ενώ ακόμα δεν έχουν κλειδώσει τα στοιχήματα για το διάστημα το οποίο τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

    Μία ακόμα παράμετρος είναι τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Ενώ οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Οκτώβριο παρουσίασαν ισχυρή αύξηση τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, οι συνολικές εξαγωγές της συρρικνώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

    Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης επιβαρύνει τη μεταποίηση, μειώνοντας τη ζήτηση για ντίζελ σύμφωνα με την Wood Mackenzie, ενώ στην Κίνα, τα κρατικά διυλιστήρια πετρελαίου μπορεί να αναγκαστούν να μειώσουν τους ρυθμούς λειτουργίας λόγω της πτώσης των περιθωρίων κέρδους, δήλωσε ο σύμβουλος του κλάδου OilChem.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για Εθνική Τράπεζα: Υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μέτωπα – Σύσταση overweight

    Χρηματιστήριο: Ζαλίζουν τα αποτελέσματα της ΕΤΕ, κοιτάζει τις 1.250 μονάδες

    Χρηματιστήριο: Οι 5 μετοχές που οδηγούν στη διάσπαση των 1.260 μονάδων – Και δεν είναι μόνο τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ