• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Οι 5 μετοχές που οδηγούν στη διάσπαση των 1.260 μονάδων – Και δεν είναι μόνο τράπεζες

    Χρηματιστήριο


    Επόμενη στάση στις 1.250 μονάδες για το Χρηματιστήριο, με τις χρηματιστηριακές ήδη να έχουν αρχίσει να ενημερώνουν τους πελάτες τους στα πρωινά τους  report ότι το momentum είναι θετικό και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν μέχρι το τέλος του μήνα η αγορά πλησιάσει πάλι τις 1300 μονάδες.

    Ήδη η αγορά μετράει κέρδη 31,2% από την αρχή του χρόνου και αντίδραση σχεδόν 12% από τα χαμηλά των 1105 μονάδων που είχε γράψει πριν από περίπου 4,5 εβδομάδες.

    Πριν από αυτό όμως, ιδιαίτερα κρίσιμη η διάσπαση της αντίστασης των 1260 μονάδων που μπορεί να επαναφέρει τον δείκτη στις 1320 μονάδες, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

    Η διαφυγή από τη συσσώρευση έγινε με κατοχύρωση μιας νέας στήριξης στις 1200 μονάδες, αυξημένο τζίρο και καλή εικόνα στο κλείσιμο της Πέμπτης, έγραφε η Beta Χρηματιστηριακή.

    Πλέον όλοι οι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι βλέπουν άνοδο και μάλιστα με ένα πολύ αξιόλογο ανοδικό περιθώριο που εξαντλείται στις 1.300 μονάδες.

    Διαγραμματικά το περιθώριο αυτό υποστηρίζεται και από τους ταλαντωτές οι οποίοι παρά την άνοδο που έχει προηγηθεί κινούνται λίγο υψηλότερα από τις ουδέτερες ζώνες.

    Η σύγκλιση των ταλαντωτών προς τις υπερτιμημένες ζώνες βρίσκεται στο όριο της αντίστασης τιμών η οποία θα απαιτήσει την συνδρομή σαφώς υψηλότερων συναλλακτικών όγκων για την διάσπαση της.

    Πέρα από τις εξελίξεις στο μέτωπο των τραπεζών, τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.

    Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,85% 7,70 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 παίρνουν την σκυτάλη σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, κλείνοντας το σετ δημοσιεύσεων του συστημικού τραπεζικού γκρουπ.

    Σήμερα, επίσης ανακοινώνει η Σαράντης, ενώ την Τετάρτη ακολουθεί η Lavipharm ΛΑΒΙ 3,61% 0,86 που ήδη εδώ και 11 μήνες βρίσκεται εκτός Επιτήρησης και σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να αποφασίσει την επιστροφή στην Κύρια Αγορά διαπραγμάτευσης και της Ιντραλότ.

    Την Πέμπτη ανακοινώνουν ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 , Τιτάν TITC 2,49% 28,80 , ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 και Ανδρομέδα.

    Επισημαίνεται τέλος ότι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία η δημόσια εγγραφή δεν στέφθηκε με επιτυχία, με ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής να τοποθετούνται στο άνω εύρος της δημόσιας προσφοράς (2,13 ευρώ, κατώτερη τιμή και επικρατούσα, το 1,92 ευρώ).

    «Στο εσωτερικό οι περισσότεροι καταλύτες θα αναζητηθούν στα εταιρικά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα», γράφει ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investment Services.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της χρηματιστηριακής, «το άνω εκτιμώμενο όριο για τον ΓΔΧΑ ορίζεται στην περιοχή των 1300 μονάδων για την εβδομάδα»!

    Η αγορά κρατάει το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας για την Αlpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 , καθώς «καίγεται» τυχόν προσφορά από την ιταλική Unicredit μέχρι 1,50 ευρώ, όπως σχολίαζαν χθες αναλυτές.

    Σημαντική, επίσης, η επιστροφή σε άνω του 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 .

    To Δημόσιο βγαίνει εκτός, καθώς η εισηγμένη αεροπορική θα εξαγοράσει τα warrants που κατείχε το Δημόσιο (κοντά στο 10%) για 85 εκατ. ευρώ (σ.σ. 120 εκατ. η βοήθεια λόγω Covid που είχε προσφέρει η κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια).

    Ήταν το μόνο «αγκάθι» που κρατούσε την αγορά για τη συγκεκριμένη μετοχή, σημειώνουν οι χρηματιστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για ρεκόρ κερδοφορίας φέτος.

    Πάνω από τα 2,08 ευρώ η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 που επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τις 26/9, εν αναμονή της οριστικοποίησης του deal πώλησης της θυγατρικής Άκτωρ στην Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 .

    Η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05  με την σειρά της γράφει το ένα πολυετές υψηλό μετά το άλλο, με κλείσιμο στα 3,48 ευρώ και κεφαλαιοποίηση στα 558,6 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την αγορά μεγάλη κίνηση και για την Τιτάν, καθώς αναμένονται πολύ θετικά αποτελέσματα 9μήνου. Σημειωτέον ότι η μετοχή ξεκίνησε από τα 16,80 πριν από μία εβδομάδα για να βρεθεί χθες στα 18,60 και να κλείσει όμως, πιο κάτω, στα 18,42.

    Ενδιαφέρουσα η τεχνική εικόνα και για τον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34. Κλείσιμο μεταξύ 14,10-14,20 ευρώ, μπορεί να οδηγήσει στην περιοχή των 15,30.

    Διαβάστε επίσης

    JPMorgan: Θέση long για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Μην ενθουσιάζεστε με το τελευταίο ράλι της Wall Street

    Deutsche Bank: Σύσταση αγοράς για Alpha Bank, διακράτησης για Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ