• ΑΓΟΡΕΣ

    Κάθι Γουντ: Άλμα 22% για το fund ARK Innovation-H καλύτερη απόδοση από το 2020

    • Bloomberg

    Cathie Wood, Ιδρύτρια της Ark Investment Management LLC


    Επιστρέφει δυναμικά η ριψοκίνδυνη επενδύτρια Κάθι Γουντ, η οποία ύστερα από ένα «τραυματικό» 2022, ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς το νέο έτος.

    Το εμβληματικό της fund ARK Innovation καταγράφει κέρδη 22% και είναι σε τροχιά να καταγράψει μία από τις καλύτερες επιδόσεις. Εφόσον συνεχίσει την ανοδική πορεία και την επόμενη εβδομάδα, τελευταία του Ιανουαρίου, είναι πιθανό να ξεπεράσει τα κέρδη κατά 26% και 24% που είχε καταγράψει το 2020, χρονιά που το fund της Γουντ εκτοξεύτηκε.

    Η επιμονή της Κάθι Γουντ στα ριψοκίνδυνα assets την έχει ανταμείψει αυτόν τον μήνα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή της ΑRKK, η Exact Science σημείωσε άνοδο 37%, ενώ η Beeaguered Tesla, η τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο της έχει εκτιναχθεί κατά 17%.

    Οι πιστοί θαυμαστές

    Η άνοδος αυτή βέβαια δεν μπορεί να σβήσει το γεγονός ότι το fund της Γουντ «γκρεμίστηκε» μέσα στο 2022, χάνοντας το 75% της αξίας του από τα υψηλά του 2021.

    Η Κάθι Γουντ, βέβαια, αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική λόγω της επιμονής της να επενδύει στην καινοτομία, ακόμα και σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου αλλά και χάρη στους πιστούς «θαυμαστές» της που παρά τις χαμηλές αποδόσεις –ρεκόρ του fund της τον περασμένο χρόνο, δεν την εγκατέλειψαν. Συγκεκριμένα, η ARKK προσέλκυσε καθαρές εισροές 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Παρά την κριτική που έχει δεχθεί ακόμα και από τον Mr. Big Short, Μάικλ Μπέρι, η Γουντ έχει υπερασπιστεί πολλές φορές δημοσίως τις επιλογές της, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που πέρασε το fund της. Πριν μερικούς μήνες και όταν το fund της κατέγραφε ρεκόρ βουτιάς έγραψε στο Twitter ότι οι εταιρείες του ταμείου της «θυσιάζουν τη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία για την εκθετική και εξαιρετικά κερδοφόρα μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

    Το εμβληματικό της ταμείο έκλεισε το 2022 σε χαμηλό πενταετίας κι αυτό γιατί οι επιλογές που την εκτόξευσαν τα προηγούμενα χρόνια, κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες το περσινό έτος.

    Η Κάθι Γουντ, σε αντίθεση με άλλους επενδυτές που μέσα στην προηγούμενη χρονιά επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τα risky assets, αυτή παρέμεινε σταθερή, αγοράζοντας στη χαμηλότερη τιμή -σε ένα παρατεταμένο sell-off) δεκάδες χιλιάδες μετοχές ανά ημέρα της αγαπημένης της Tesla. 

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Γιατί οι αγορές μετοχών θα κινηθούν χαμηλότερα



    ΣΧΟΛΙΑ