• ΑΓΟΡΕΣ

    H Κάθι Γουντ αγοράζει τη μετοχή της Tesla εν μέσω sell-off

    • NewsRoom
    Κάθι Γουντ

    Κάθι Γουντ


    Με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν μαζικά τη μετοχή της Tesla, η Κάθι Γουντ επιμένει να αγοράζει τη μετοχή σε ιστορικά χαμηλή τιμή.

    Τα funds της Γουντ έχουν αγοράσει από τις αρχές Οκτωβρίου έως και σήμερα –μία περίοδο κατά την οποία η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει μεγάλες απώλειες- πάνω από 938.000 μετοχές, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Την Τρίτη, με τη Tesla να καταγράφει βουτιά ακόμα και 13%, τα funds της Γουντ αγόρασαν πάνω από 176.000 μετοχές.

    Απογοήτευσε η Tesla

    Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα παραδόσεις-ρεκόρ για το τρίμηνο, οι οποίες ωστόσο ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, παρέδωσε 405.278 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο στο τέταρτο τρίμηνο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αποστέλλονταν 420.760 οχήματα, σύμφωνα με τον μέσο όρο δημοσκόπησης του Bloomberg. Αυτό οδήγησε τη μετοχή σε μία απότομη βουτιά, με αποτέλεσμα να πέσει στα 107 δολάρια. Ήδη μέσα στο 2022 έχασε το 65% της αξίας της.

    Οι τριμηνιαίες παραδόσεις της Tesla ώθησαν αρκετούς αναλυτές να μειώσουν τους στόχους τιμών για τη μετοχή, μειώνοντας τη μέση πρόβλεψη 12 μηνών της Wall Street στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.

    Τουλάχιστον τέσσερις χρηματιστηριακές μείωσαν τις τιμές-στόχους τους και τις εκτιμήσεις κερδών για την Tesla την Τρίτη, έπειτα από  την απώλεια των εκτιμήσεων για τις παραδόσεις αλλά και την απόφαση της Tesla να προσφέρει περισσότερα κίνητρα για την ενίσχυση της ζήτησης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις δύο μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτων.

    Ενδεικτικά η  JP Morgan μείωσε την τιμή στόχο της κατά 25 δολάρια, στα 125 δολάρια. Σήμερα η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται κοντά στα 107 δολάρια.

    Ούτε το εμβληματικό ταμείο της Κάθι Γουντ τα έχει πάει καλύτερα, καταγράφοντας για το 2022, τις χαμηλότερες επιδόσεις μεταξύ των funds αμοιβαίων κεφαλαίων. Η Γουντ έχει δει βουτιά στις επιδόσεις της άνω του 70%, καθώς οι μετοχές που την εκτόξευσαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν καταρρεύσει.

    Μεταξύ αυτών και η αγαπημένη της επιλογή, η μετοχή της Tesla.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να γίνουν ελκυστικές το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ