• ΑΓΟΡΕΣ

    JP Morgan: Επενδύστε σε μετοχές – Σε 3 χρόνια θα επιστρέψουν στα ιστορικά υψηλά τους

    David Kelly (JP Morgan)


    Με την οικονομία να δείχνει τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης στους «κόκκινους» δείκτες της, η JP Morgan βλέπει δυναμική ανάκαμψη μετοχών σε λίγα χρόνια από τώρα.

    «Αν θέλετε να ανήκετε στους ταύρους του χρηματιστηρίου, απλά πρέπει να πιστέψετε ότι οι μετοχές θα εκτοξευτούν, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο. Ας πούμε στα επόμενα τρία χρόνια», ανέφερε ο David Kelly, της JP Morgan Asset Managements.

    «Πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση», ανέφερε στο Bloomberg TV.

    Ράλι μετοχών

    Η αισιόδοξη οπτική του Kelly, βασίζεται σε ένα ράλι τεσσάρων εβδομάδων που εκτόξευσε τους αμερικανικούς δείκτες, απελευθερώνοντας τον Nasdaq από τη περιοχή της bear market που κινούνταν τον τελευταίο καιρό.

    Ο S&P 500 ανέβηκε σε υψηλό τριών μηνών τη περασμένη Τετάρτη, με τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να οδηγούν τους επενδυτές στο να «κλειδώσουν» μια πιο ήπια αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.

    «Θα επένδυα σε μετοχές τώρα. Γιατί πιστεύω ότι μπορούν να κινηθούν πολύ ψηλότερα από τα τωρινά δεδομένα», σημείωσε ο Kelly.

    Παρά την αισιοδοξία των επενδυτών και τις δηλώσεις των Αμερικανών τραπεζιτών για πιθανή χαλάρωση της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης, είναι κοινή η αντίληψη ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι τόσο εύκολο να περιοριστεί δραστικά.

    «Σίγουρα θα χρειαστεί λίγο παραπάνω για να επανέλθει στο 2% (σ.σ. στόχος της Fed)  ο πληθωρισμός, αλλά εφόσον υπάρχει πρόοδος προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν υπάρχει λόγος να οδηγήσουμε την οικονομία σε ύφεση», ανέφερε ο Kelly.

    «Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και η οικονομία δείχνει να έχει αντοχές, νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να αγοράσετε μετοχές», πρότεινε.

    Πρόκληση το β’ εξάμηνο του 2022

    Η αστάθεια όμως δεν έχει λείψει από τις αγορές. Όπως ένα κάλο νέο εκτόξευσε τους δείκτες τις προηγούμενες εβδομάδες, μία κακή είδηση μπορεί να ανατρέψει την ανάκαμψη.

    Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των δεικτών τιμών παραγωγού. Παρά την υποχώρηση κατά 0,5%, υψηλότερη από τη μέση εκτίμηση και τη πρώτη μείωση σε δύο χρόνια, οι προβλέψεις για την εκτόξευση του κόστους σε πρώτες ύλες έχει οδηγήσει τις εταιρείες στο να αναθεωρούν τα κέρδη τους για το β’ εξάμηνο του 2022 προς τα κάτω.

    Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Kelly παραμένει αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι η Fed έχοντας τις ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κορυφώθηκε και στην οικονομία υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις επιβράδυνσης, σταδιακά θα προχωρήσει σε χαλάρωση της πολιτικής της, η οποία συνεπακόλουθα θα υποστηρίξει περαιτέρω ανάκαμψη των μετοχών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακάμπτουν οι αγορές ή έρχεται το τέλος στο ράλι μετοχών;



    ΣΧΟΛΙΑ