• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους δείκτες, κράτησαν σε θετικό έδαφος τον Dow Jones η Disney και η Chevron

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Με μικτά πρόσημα και μικρές αλλαγές σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, η οποία κινήθηκε για δεύτερη ημέρα στον απόηχο στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.336,67 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,08%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.207,27 με οριακή πτώση -0,07%. Ο  Nasdaq υποχώρησε στις 12.779,91 μονάδες με απώλειες -0,58%.

    Μετά τα στοιχεία για την επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο στο 8,5% σε ετήσια βάση, την Πέμπτη οι επενδυτές είδαν και τον δείκτη τιμών παραγωγού να καταγράφει και αυτός επιβράδυνση της αύξησής του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιούλιο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι η μέτρηση ήταν σημαντικά καλύτερη και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που περίμεναν αύξηση αντί μείωσης, στο +0,2%. Σε επίπεδο έτους, οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 9,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, που συνιστά το χαμηλότερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2021. Χαρακτηριστικό της επιβράδυνσης που παρουσίασε ο δείκτης είναι ότι τον Ιούνιο είναι τρέξει με 11,2%, ενώ τον Μάιο είχε καταγράψει ρυθμό ρεκόρ 11,6%.

    Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υποδεικνύοντας περαιτέρω χαλάρωση στην αγορά εργασίας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walt Disney, κλείνοντας στο +4,68%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε έδειξαν πως οι οι συνολικές συνδρομές στο Disney+ αυξήθηκαν στα 152,1 εκατομμύρια κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πως θα κυμανθούν στα 147 εκατομμύρια.

    Ακολούθησε η μετοχή της Chevron, με άνοδο 2,44%, εκμεταλλευόμενη την ανοδική συνεδρίαση των τιμών του πετρελαίου, μετά και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ο οποίος προβλέπει ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου τον επόμενο χρόνο.

    Η μετοχή της Travelers έκλεισε με άνοδο 2,30%, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσαν οι Johnson & Johnson (-2,07%), Amgen (-1,48%) και Salesforce (-1,00%).

    Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας και του πετρελαίου ήταν οι μεγάλες κερδισμένες της ημέρας, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις μεταξύ αυτών του S&P 500, με την Devon Energy να κλείνει στο +7,34%, την Marathon Oil στο +7,03% και την Diamondback Energy στο +5,35%.

    Ανοδικά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές,  με την Bank of America να κλείνει στο +2,40%, την  JP Morgan στο 1,47%, την Goldman Sachs στο 1,06% και τη Wells Fargo στο +2,10%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήπια πτώση του χρυσού – Παραμένει πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά

    Η έκθεση της ΙΕΑ έστειλε ψηλά το πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ