• ΑΓΟΡΕΣ

    Ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη μετοχή της MIG

    • Contributor
    MIG: Η ΕΓΣ ενέκρινε τη συναλλαγή με το μέτοχο μειοψηφίας της θυγατρικής Robne Kuće Beograd


    Ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια, που χρήζουν ακόμα και παρέμβασης εισαγγελέα, με τη μετοχή της MIG και μάλιστα σε μία αγορά που δεν νοεί να σηκώσει κεφάλι, πληττόμενη από την κρίση που προκαλεί η πανδημία, σαρώνοντας εταιρικά αποτελέσματα και βυθίζοντας την οικονομία.

    Παρ’ όλ’ αυτά οι αμετανόητοι κερδοσκόποι βρίσκουν και τα κάνουν. Με παλιά δοκιμασμένη τακτική, του τύπου πρώτα δίνεται η εντολή για το σορτάρισμα και μετά υψώνονται τα εξαπτέρυγα για το κρίμα κι άδικο. Ή, αλλιώς, πρώτα δίνεται η εντολή αγοράς ή, όπως λένε οι χρηματιστές στη γλώσσα τους, πρώτα «φορτώνουμε» (σ.σ. χαρτιά) και μετά γράφουν τα εξαπτέρυγα.

    Πρώτα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι το CVC εμφανίζεται περίπου σαν σωτήρας. Και μετά είναι κρίμα κι άδικο να πουληθούν οι συμμετοχές του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου κάτω από τη λογιστική τους αξία, την αξία δηλαδή που η MIG έχει περασμένη στα βιβλία της.

    Πρώτα οι γάτοι της αγοράς βάζουν το πόπολο στο χαρτί (σ.σ. ενδείκνυται η χρηματιστηριακή αργκό όταν βλέπει κανείς εξόφθαλμα πράγματα στο ταμπλό) και μετά οι πληρωμένες πένες στήνουν το κάδρο του ιδανικού υποτίθεται,  κερδοσκοπικού όμως, παιχνιδιού.

    Θεωρείται άθλος δε, όταν με μερικές χιλιάδες ή μερικά εκατομμύρια κομμάτια οι θιασώτες της κερδοσκοπίας βγάζουν ένα χαρτζιλίκι μερικών εκατοντάδων ευρώ, ειδικά σε τέτοιους καιρούς. Θεωρείται άθλος όταν από τα 0,025 ευρώ που γράφει σήμερα η MIG ΜΙΓ 0% 4,10 και τα οποία αποτελούν χαμηλό έτους θα πάει στα 0,035 ευρώ. Θαρρώ πως δεν βγαίνουν ούτε οι προμήθειες και οι φόροι…

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει το απόλυτο θεσμικό οπλοστάσιο. Οφείλει να εξαλείψει κάθε κύκλωμα που μπορεί να παρασύρει, δυστυχώς ακόμα και σήμερα, αδαείς επενδυτές. Οφείλει να τσεκάρει ό,τι γράφεται στον Τύπο και κυρίως αν εφαρμόζεται η επισήμανση πως «τα σχόλια δεν αφορούν σε διακράτηση ή μη των μετοχών».

    Διαφορετικά, η αξιοπιστία της αγοράς, τώρα που θέλουμε το φρέσκο χρήμα από το εξωτερικό και τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, θα παραμένει υπό αμφισβήτηση.

    Στην περίπτωση της MIG υπάρχει οργανωμένη διοίκηση, υπάρχουν διοικήσεις των τραπεζών, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι, που γνωρίζουν το συμφέρον τους, των ιδίων και των μετόχων τους.

    Οι «εκβιασμοί» στο ταμπλό με τα περίπου 20 εκατ. τεμάχια που ανεβοκατεβάζουν το χαρτί δεν θα πιάσουν. Τα παραδείγματα άπειρα. Ειδικά στην κατηγορία των μετοχών σε αναστολή…

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ