• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones πάντως να διατηρείται έστω και οριακά πάνω από τις 27.000 μονάδες, επίπεδο όπου επέστρεψε την Τρίτη.

    Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις οι οποίες για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες έκλεισαν με πτώση  0,3% τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούσαν πως οι λιανικές πωλήσεις θα παρουσίαζαν οριακή αύξηση 0,3%. Οι επενδυτές ανησυχούν πως πλέον οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου με την Κίνα έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και κλάδους πέρα της μεταποίησης.

    Παράλληλα, στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την Κίνα, το ενδιαφέρον στρέφεται για μια ακόμα φορά προς το Χονγκ Κονγκ, καθώς η Κίνα θεωρεί πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαδηλωτές, μέσω χρημάτων που διακινούνται από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

    Όσο για το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ξεχώρισαν οι ανακοινώσεις της Bank of America , που ανακοίνωσε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street, με την μετοχή της εταιρείας να κλείνει με άνοδο 2%.

    Γενικότερα, ο Dow Jonews έκλεισε στις 27.001,98 μονάδες με πτώση -0,08%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 2.989,88 μονάδες με πτώση -0,19% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.124,18 μονάδες και το -0,30%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Johnson & Johnson (+1,75%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι πετρελαϊκές Chevron ( -1,01%) και Exxon Mobil (-1,71%). Συνολικά, 11 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο και 19 με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ