• ΑΓΟΡΕΣ

    Ικανοποίηση Σταϊκούρα για το 7ετές ομόλογο: «Συνεχίζουμε βήμα-βήμα»

    Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

    Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών


    Ως «ιδιαίτερα επιτυχημένη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ως «ιδιαίτερα επιτυχημένη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου., τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

    Στη δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει: «Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

    Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα άντλησε μέσω του νέου επταετές ομολόγου το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,9% και κουπόνι 1,875%. Η ζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά μεγάλη, αφού διαμορφώθηκε τελικά πάνω από τα 13 δισ. ευρώ.

    Με τη σημερινή έκδοση η χώρα καλύπτει τους στόχους για ολόκληρη τη φετινή χρονιά, για την οποία προέβλεπε την άντληση συνολικών κεφαλαίων 7 δισ. ευρώ από τις αγορές. Εξ αυτών τα 5 δισ. ευρώ έχουν καλυφθεί από το 5ετές ομόλογο που βρήκε στις 29 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς έχοντας απόδοση 3,60% αλλά και με το 10ετή κρατικό τίτλο που βγήκε στις 5 Μαρτίου με απόδοση 3,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ