• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Huawei «ρίχνει» και την Ευρώπη


    Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές την Πέμπτη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη σύλληψη της CFO της Huawei. Η απαίτηση των ΗΠΑ για την έκδοση της Meng Wanzhou με αφορμή την παραβίαση των οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, θέτει σε κίνδυνο τη διατήρηση θετικού κλίματος στις σχέσεις τους με την Κίνα, σε μία περίοδο κρίσιμη για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η σύλληψη της Wanzhou θα προκαλέσει νέες εντάσεις, ενώ φοβούνται ότι η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αντίποινα.

    Ο γερμανικός DAX, ο πιο “ευαίσθητος” στις κινήσεις της Κίνας, λόγω των στενότατων εμπορικών σχέσεων που διατηρεί η Γερμανία με τον οικονομικό γίγαντα, βρίσκεται μέχρι στιγμής στα χαμηλά ημέρας του με πτώση 1,85%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται στο -0,76% και τις 358,43 μονάδες.

    Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 1,78%, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.847,39 μονάδες (-1,96%), ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 1,82%.

    Κακή εικόνα εμφανίζουν και τα αμερικανικά index futures Δεκεμβρίου, με τον βιομηχανικό Dow Jones να έχε απώλειες 1,3%, τον S&P500 στο -1,18% και τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει 1,68%.



    ΣΧΟΛΙΑ